Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit mondjak/tegyek, hogy...

Mit mondjak/tegyek, hogy felfogják, nem ingyen bébiszitternek vagyok itthon?

Figyelt kérdés

Májusban született a babánk, vele vagyok itthon. A családban rajta kívül még egy kisgyerek van, aki most lesz másodikos. A szülei keveset foglalkoznak vele, ez látszik a viselkedésén, neveletlen, olyan, mint egy kis vadember. Eddig nem is zavart, 2-3 havonta találkoztunk velük, akkor kicsit meglepődtünk a viselkedésén, de ennyi volt. Viszont mióta itthon vagyok, folyamatosan hoznák ide... Hogy jaj itt van medence, hát a 40 fokban nem akarják a panelban tartani szegényt, meg itt olyan jól elvan, el is fárad a nap végére. Ja, én meg közben 5 szívinfarktust hordok ki lábon, mert pár percre sem lehet egyedül hagyni. Ráadásul velem is neveletlen, ha megkérem valamire, csak azért sem csinálja. Pl. hogy ne löcsölja bele az üdítőt a medencébe, vagy ne ugráljon a lépcsőnél, mert megüti magát, stb. Csak pimaszul röhög.

Nem ezért vagyok itthon. Nekem is jól esne nyugiban kifeküdni a napra egy bohár borral, ha a pici alszik, vagy csak úgy sorozatozni, pihenni, esetleg elmennénk a férjemmel és a babával hármasban ebédelni, sétálni. Már próbáltam jelezni, hogy lenne programunk, annyi volt a válasz, hogy "jaj csak egy órára maradhasson" és benyomta a gyereket az ajtón. Elhiszem, hogy nehéz vállalkozás, munka mellett megszervezni, ki vigyázzon a gyerekre, de ez nem az én feladatom.

Nem szeretnénk sértődést, de azért van egy határ...

2018. júl. 26. 12:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
En tuti megmondanám az igazat, hamar ilyen pofátlanok. De amugy is!!! Ne sajnáld oket, ok se sajnálnak hogy fáradt vagy, es kínlódsz a neveletlen gyerekükkel. Az esz megáll. Meg kell tanulni nemet mondani, mert ha majd kúszik mászik a babád es tanul jarni, akkor is oda passzoljak majd es akkor ha a naggyal tortenik valami, szerinted ki lesz a hibas, hat TE!!
2018. júl. 26. 13:37
 12/21 anonim ***** válasza:
70%
Csengőt, telefont kikapcsolnám és beszereznék egy jó házőrző kutyust, hogy csak az jöhessen be, akit én akarok.
2018. júl. 26. 14:24
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért érdekes, hogy az ilyen pofátlan emberek megsértődnek-e? Engem nem érdekelne, annyival kevesebb a gond.

Amúgy meg szimplán megmondod, hogy nem. Hadd nyomják a csengőt, majd abbahagyják. Komolyan el sem hiszem, hogy ilyen emberek tényleg vannak.

Én tuti kiülnék a kertbe a saját babámmal, aztán ők meg majd elmennek, ha megunták. Egész nap csak nem állnak az ajtó előtt.

A férjedet meg hívogassák nyugodtan, csak melléd áll és nem nekik ad igazat. Ha mégis, akkor gondok vannak.

2018. júl. 26. 15:01
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mit mondjak/tegyek, hogy felfogják..."

Nagyon egyszerű, 3 betű: N E M

2018. júl. 26. 15:19
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

A férjed mit szól hozzá? Vagy ő is olyan kuka, mind a többi, hogy nem mer konfrontálódni, inkább intézze a neje?

Férfi lennék, nem engedném, h a családat ilyenekkel zaklassák.

2018. júl. 26. 15:54
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, magadat bünteted! Félelemből nem mersz, ezért nem akarsz kommunikálni, el akarsz kerülni egy nagyon fontos komfrontációt egy olyan ügyben, amiben nem szabad elkerülni, ezért inkább szívsz te, és nyelsz. Bocs a kemény szavakért de ezért a helyzetért szerinted ki a hibás? Láthatod, hogy nem értenek a szóból, magukat pedig nem veszik észre!

Magad is írod, nyomják a csengőt tökig akár 10-15 percen át, vagy hívják anyádat, férjedet! Ezek szerint az egész családod ilyen "töketlen"?

Ültesd le anyádat, férjedet! Mondd el nekik a helyzetet! Az okokat is!

Kérd meg őket, hogyha ez a család titeket hívna, mert oda akarja vinni a gyereküket, ne kössék az orrukra hogy te hol vagy, ha nem otthon, ill. ne is mondjanak egyáltalán semmit, mondják ők is meg nekik, hogy nem vagy bébiszitter, és többet nem vihetik oda hozzájuk a gyereküket úgy, hogy előtte nem kérdezték meg tőled, és nem engedted meg nekik! Szíved joga nemet mondani, de ha te is "töketlen" vagy kérdező, akkor ez az állapot folytatódik, kvázi, ha rádcsapják a telefont, visszahívod őket, és megmondod nekik, hogy NEM! Ha nem veszik fel, hívod előbb a férjedet, anyádat és szólsz nekik, hogy mi van, s kéred, hogy hívják fel ezeket a pofátlanokat ők is! Ha nem sikerül elérniük nekik se, mert nem veszik fel, vagy ne nyiss ajtót, vagy fogd a gyermekedet és menjetek el otthonról ti is! Vagy kösd ki a csengőt! Ennyi. Tanulják meg! De ezt csak akkor fogod elérni, ha kitartó és befolyásolhatatlan maradsz,

2018. júl. 26. 16:07
 17/21 anonim ***** válasza:
66%

9es, miért szerinted mit csinálnak az oviban egy vadidegen 8 évessel?:-D

Kérdező: Ki kell állnod magadért különben vérszemet kapnak és ez egyre rosszabb lesz, borítékolható hogy ha ez ennyiben marad a teljes jövő nyarat a gyerekükkel töltheted.

Itt nincs más megoldás csak a határozott őszinteség. Mond meg nekik, hogy két hetente egy délelőtt vagy délután bevállalod, de ennyi, többet ne várjanak el tőled.

2018. júl. 26. 17:50
 18/21 anonim ***** válasza:
86%

már bocs, de minden jogod van arra, hogy elküld őket a p****-ba.

Ismerem a fajtát, akikről írsz, ezeket szép szóval nem győzöd meg, soha nem fogják megköszönni ha segítesz és halálra fognak sértődni ha nemet mondasz, de elsősorban a saját családodról gondoskodj, baba, férjed, magad és ha ebbe nem fér bele a másik család, akkor küld el őket a francba.

Nem kell trükközni a csengővel, meg elbújni, megmondod, hogy bocs, de nincs időd, ennyi, menjenek haza, majd szólsz ha jó lesz neked. Tudom, hogy kedves ember vagy, de ezek élősködők! Az ilyeneket el kell hajtani, mert különben felélnek téged.

2018. júl. 27. 09:21
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Megmondod, hogy nem.

Megmondod, hogy vállalod, 1000 ft-os bébiszitteri! órabérért szerződéssel!

Egyébként én leszarnám, ki hogyn sértődne meg... itt NEKED lehetne okod zokon venni, mert téged néznek ingyen cselédnek leszarva a privátszférádat és akaratodat.

2018. júl. 27. 11:22
 20/21 anonim válasza:
Sikerült lerázni őket?
2018. júl. 31. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!