Mik kellenek egy babának? Mit célszerű megvenni, mire megszületik? (a lista lent található)
Sziasztok!
24 hetes kismama vagyok, első babánkat várjuk. Írtam egy listát, igazából ez így a neten talált listák, és a legjobb barátnőm listájának az 'összeollózása', érdekelne, hogy kimaradt-e valami, vagy ez alapján lehet vásárolni.
Sétához, autózáshoz
-babakocsi
-babakocsihoz takaró (2 db)
-esővédő a babakocsihoz
-matrac a mózeskosárba
-nyári kupola
-megkötős hordozó
-autóba köthető hordozó (ez babakocsira is tehető)
Babaszobába
-kiságy és egyéb bútorok
-matrac
-lepedő (4 db)
-matracvédő (1 db)
-takaró (2 db)
-hálózsák (2 db)
-a használt pelenkákhoz pelenkakuka+utántöltő csomag
-rezgős, hintáztató pihenőszék
Babaápoláshoz
-pelenka (két különböző márka, ha az egyik nem válna be)
-törlőkendő (4 csomag)
-kiskád
-kapucnis törölköző (2 db)
-Babé kozmetikumszett fürdéshez, testápoláshoz
-popsikrém
-kisolló
-baba hajkefe
Etetéshez
-4 db 150 ml-es cumisüveg
-elektromos gőzsterilizáló
-cumisüveg tisztító
-etetőszék
-előkék, textilpelenkák (10-10 db)
-cumisüveg és bébiétel melegítő
Öltözködés
-15 db hosszú ujjú rugdalózó/pizsama
-6 db kisruha
-5 db jogger
-10 db leggins
-6 db lábfejes nadrág
-6 db ujjatlan body
-20 db hosszú ujjú body
-5 db kapucnis zipzáros felső
-3 db kardigán
-3 db pulcsi
-5 db rövid ujjú body
-4 db harisnya
-3 db vékony sapka
-3 db kiskesztyű bentre
-3 db kapucnis egyberészes
-10 pár zokni
-2 db bélelt overáll (ha kimegyünk a levegőre)
-3 db kiscipő
-3 db meleg sapka (kintre)
Egyebek
-cumi (4 db)
-orrszívó
-Adamo hinta
-mosószer, öblítő
-légzésfigyelő, babaőr
Kiskádba lehet venni ilyen szivacsbetétet, amire rá lehet fektetni akár 1 naposan is, és nem kell tartani. Nagyon praktikus, én szeretem.
Textilpelenkából a 10 kevés, mi naponta 3-4-et "bepiszkolunk", ill. a baba feje alá is rakok, babakocsiba is. Sok kell, így is sűrűn mosom őket.
Van olyan aki használ csecsemőmérleget, én kaptam kölcsön egyet, eddig 2x raktam rá, de lehet bérelni is, szerintem kár költeni rá.
Ertem, cumisuvegbol akkor a MaMot ajanlom.
Ha mindenkepp csatosat szeretnel, es a katikas kendo, vagy a hosszu kendo nem jon szoba, akkor meg talan a legkisebb kompromisszum egy emeibaby csatos, abba mar talan 3 honapos kortol bele lehet tenni, es eleg sokaig tudjazok hasznalni, a Cybex hordozoja szerintem ehhez kepest nagyon kenyelmetlen, lent van nagyon a baba sulya, ranehezedik a gatadra, huzza a vallaid, es a pici labait semtamasztja megfeleloen ala. De a linkelt karikas kendobe pikk-pakk bele lehet tenni mar ujszulott kortol.
Ha szoptatni akarsz, ne vegyél cumisüveg takarítp fertötlenítő készletet, elég 1-2 cumisüveg kezdésnek ha nem lenne tejed akkor az elég vésztartaléknak aztán később is meg tudjátok a felszerelést venni.
Mózesbe vennék gumis lepedőt, többet is.
Textilpelenkából 20-25 kell
Gyerekjatekokat csorgoket vegyek, meg kisagyforgot, meg jatszoszonyeget.
Kiscipőt ne vegyél,, úgyis lábfejes az újszulott overall
Úgyy láttam hogy a ruhákat mar megvetted de a tovabbiakra jotanacs; bodybol 10-15kell, labfejes nadragot vagy harisnyat adj ra(a labfejes naci praktikusabb)
vagy rugdalozot(labfejeset) iszonyat melo rahuzni az ordito gyerekre az ilyen felesleges cuccokat(kiscipo kardigan zokni szb)
Bundazsak eleinte jobb mint az overall, egyszerubb beletenni.
Atlapolos body rugi jobb , a kisbabak nem szeretik ha athuzod a fejukon a ruhat.
Több torolkozot vegyel
Etetoszeket nem vennem meg, ahoy no ugyis kikristalyosodnak az elkepzelesek, a babad fejlodese szerint(pl lehet hogy 5honaposan felul magatol, akkor felesleges a dontheto etetoszek)
Látom kivenni nem szeretnél semmit, így ebbe nem szólok bele. Pedig szerintem van egy pár felesleges dolog, de a ti pénzetek, igényetek. :D
Ami kimaradt a listáról:
Lazmero
Köldök ápoláshoz cuccok
Gyógyszerek,vitaminok- de ezt a doki írja majd fel.
Valamilyen fújós fertőtlenítő is jó lehet.
Szivacs a kiskadba, nekem hasznos volt, mert sérültem szülés közben es nem bírtam tartani.
Ruhakba a kapucnisakat nem fogod szeretni, elég kényelmetlen szerintem egy fekvő babának. A labfejes nacikat nagyon szerettem, zokni nem nyomta a lábát.
hű, szerintem a 2/3 nem kell az első 2 hónapban, kicsit részletes a lista. Pl ilyen hinták az elején baromira nem kellenek. Etetőszék picin??? Meg pl. 20 Body? Szinte hetente növi ki őket, szóval hacsak nincs otthon mosógép, tök felesleges.
Azt se felejtsd, hogy baromi sok cuccot kapsz a rokonoktól/barátoktól.
Ennyi törlőkendőt 2 hét alatt elhasználsz.
Ezek szerint nem fogsz szoptatni?
Ami nekünk még bejött az eleje tájt, volt egy időszak kb 1 hónaposan mikor kezdett visszabüfögni tejet, és vettem egy háromszög párnát, nagyobb szoptatások után arra fektettük fél órát. De ezt baba válogatja
Ja és ami még szuper volt az a pólya! Az elején csak pólyában nyugodott meg, ahol le volt kötve a keze.
Meg Youtube "White Noise"
Mi is vettünk mindenfélét, aztán az ember rájön, hogy a fele tök felesleg, és egy marék cuccal elvagy egy csöppséggel.
Légzésfigyelőt pedig kidobod pár hét után, mert utálni fogod, hogy random megáll és csipog te meg szaladsz, mert azt hiszed baj van.
Amit viszont NAGYON ajánlok:
Főzz előre amit csak tudsz, és fagyaszd le őket! Egyszerű kajákat akár amihez csak tésztát kell odadobnod.
A sok lefagyasztott húsleves aranyat ért!!!
Mikor ott lesz a csöppség szinte semmire nem lesz idő/kedv/energia, ezért lakásban mindent próbáljatok elintézni.
szia!
szerintem jó lista.
viszont ha szoptatni tervezel, akkor az etetéshez szóló részt hagyd ki kompletten + cumit se vegyél se mérleget
Az első három hónapban nagyon nem ajánlott cumit + cumisüvget adni a babának, mert az a szoptatás sikerének útjában állhat (pl cumizavar...)
cumisüveg helyett inkább svéd itatópoharat - de ez is olyan amit HA kell a patikában meg lehet venni bármikor.
+ hátha érdekel, ha érdekelnek a természetes, vegyszermentes babacuccok: van ma már a dobós pelenka mellett modern mosható pelenkák. Facebook csoport is van (mosható pelenka piac és csevegő) Nem akarlak rábeszélni, csak azért írom mert nekem ez totál újdonságként hatott :D
:) Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!