Minden nap mentek sétálni a babátokkal?
Egy éves lesz a kisfiam pár héten belül. Eddig nagyjából minden nap mentünk valahova. Van hogy reggel megyünk intézni a dolgokat, délután meg sétálni vagy játszótérre, de elgondolkoztam, hogy gyermekvallalas előtt voltak olyan napok az életemben, amikor csak itthon voltunk... Mert, nehéz hetem volt és jól esett. Vagy mert rossz volt az idő, dolgom volt itthon, beteg voltam, stb.. Mióta anyuka vagyok, olyan rossz érzésem lenne ha egy nap nem mennénk valahova, mindig elindulok, mert úgy érzem végül teljesnek a napom ha mutattam a gyereknek valamit aznap is a külvilágbol.. Nyilván a kisfiam is ehhez van szokva, szeret sétálni. Eddig akkor nem mentünk sehova amikor azok a nagyon erős hidegek voltak a télen.
Ti szoktatok ilyen "otthon döglős" napot csinálni gyerekkel? Ha igen, milyen gyakran? Néha szívesen csinalnam, ő meg el lenne valószínű a játékával.
Kedves Kérdező!
Mivel én is itthon ülős vagyok(simán hetekig ki sem mentem volna ha nem kellett volna munkába járnom).
Most igyekszem úgy intézni,hogy menni kell(bár szinte mindent pl házhoz lehetne rendelni,neten,telefonon ügyet intézni.)Meg egyre többet jön a lábán,játszóterezünk,jó látni ahogy rácsodálkozik egy botra, vagy levélre.
Ne legyen bűntudatod,ha néha sehova sem mentek.
Amikor pici volt, könnyebben előfordult, hogy kihagytunk egy-egy alkalmat, mert frusztrált hogy egyből elalszik a babakocsiban, én meg csak tolom és tolom, jól elfáradok. Ha megálltam persze ordított, ha hazaértünk mindig felébredt (akárhogy időzítettem), így semmit se tudtam kezdeni az alvásidővel.
Amikor már többet nézelődött, nagyobb kedvel mentem.
Amikor pedig már járt is, főleg.
Most 2 felett van, már jó ideje esélytelen hogy otthon maradjunk.
Ha szeretnéd, akkor egyszer-egyszer tarts ilyen benti napot. Egyrészt majd meglátod, a kicsi hogy reagál rá, másrészt meg szerintem nem fog összedőlni a világ.
Amúgy én pont így vagyok, ismerem ezt az érzést, amikor kvázi lelkiismeretfurdalásod van, ha nem viszed ki a gyereket. A lányom 6 lesz, nem sok olyan alkalmat tudok, amikor nem vittem ki (ovis koszak előtt), fiam 2, vele ugyanaz a napirend.
Egyszer délelőtt kint, egyszer délután az alvás után. Semmilyennek érzem a napot, sajnálom őket, ha nem voltak kint kétszer.
Nem lehet kitiltani ezt a JamesHuntNikit vagy ki a sz.rt... az Én kérdésem alá is nagy okosságokat irt gondolom az 5 éves haverjával együtt, aki szintén nem táborban van...
Amúgy ha nincs kedved, nem kell menni, csak ha a gyerek nagyon igényelni de biztos ki tudsz valamit találni, hogy a bentlét is szórakoztató legyen :) közös mese az ágyban, te addig olvasol valamit. Én sem mindig megyek sétálni, tény nekünk is kértünk van, de van, hogy oda se megyünk ki most az 50 fokban. Vannak jó áron játszósátrak, labdával, na abban tuti lefáradna :) minap jofogason találtam azt hiszem 20 körül.
7 hónapos a kislányunk, sokszor nem megyünk sehova, mert utálja a babakocsit, ordít benne, engem ez még zavar. Csomószor volt, hogy hoztam a kezemben, a kocsit meg toltam, de baromi fárasztó így, mert 9 kg körül van. Hordozóban elvan, de háton utal lenni, elől meg kezd nehéz lenni.
Annyi, hogy nekünk van jó nagy udvarunk, oda ki szoktam vinni minden nap.
Köszi! Jézusom. JamesHuntNiki.. Nemár. Szettrollkodod a kérdést.
Halistennek a babakocsiban orditas nálunk már lezajlott. A meleget én is utálom. Végül.. Tegnap is mentünk 2szer. Majd egyszer lehet én is kiprobalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!