Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a Borostyán,...

Mi a véleményetek a Borostyán, illetve a Liliom nevekről?

Figyelt kérdés

Alapvetően nem szeretem a szokatlan és hajmeresztő neveket, hanem inkább azokat, amiknek van klasszikus vonatkozása, de nem feltétlenül “tucat”.

Az utóbbi időben viszont megtetszett ez a két név.

Becézése, mint Bori és Lili, teljesen hétköznapi, de szép nevek, viszont teljes alakban nagyon nőies, de kicsit “elvarázsoltabb” név, amik talán felnőtt korban is megállják a helyüket.

Tudom, van sok népszerű virágnév: Virág, Viola, Ibolya, Rózsa, ezek még a meghonosodott verziók. Az újhullámos Havaska, Tulipán, Eperke jellegű nevek nem jönnek be.

Ti mit gondoltok ezekről a nevekről?

2018. júl. 15. 17:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A kedvenc virágom a liliom. Liliána vagy Lilien/Lilian formában kifejezetten gyönyörű, lágy, törékeny és egyszerű. A Liliom nekem inkább férfias, ugyanúgy, mint a Nárcisz (tudom, hogy női név).

Egyébként szeretem a virág neveket, számomra ennyi vállalható a régimódi Ibolya, Viola, Rózsa neveket leszámítva: Kamilla, Jázmin, Írisz, Imola, Flóra, Virág, Boróka.

A Borostyán név hallatán nem tudok eltekinteni attól a sorozattól, amit Anyukám nézett gyerekkoromban. Amúgy tetszik, de nehezen tudok elképzelni egy Kiss vagy Németh Borostyánt.

2018. júl. 16. 14:08
 12/18 anonim ***** válasza:
59%
Liliom a kislányom, nem becézzük. Nekem tetszik így. A Borostyán tényleg “nyers” a magánhangzók miatt. De ha rák hallgatsz, azt adod ami neked/nektek tetszik! Az emberek meg majd megszokják.
2018. júl. 16. 14:42
 13/18 anonim ***** válasza:
A Borostyán név egyáltalánn nem nőies; de még fiú/férfinévnek se menne el énnálam. Egyszerűen nem illik ez embernek, emberhez. Totál nem tűnik névnek. Pl ha letesznek az ember elé egy nagy szöveget ezzel a névvel, hogy mondjuk pl Nagy/Varga Borostyán, akkor lehet, hogy elsőre nem is gondolná, hogy ez egy (emberi) név; hogy ez egy emberhez tartozik. Mondjuk pl lehetne egy kastélynak, vagy egy kocsmának a neve ; azokhoz talán picit jobban illik; de akkor inkább már önmagában Borostyán. Vagy mondjuk egy szállodához. Dehogy ezt embernek. Ráadásul nőnek, hát a nőiességtől totál messze van. A Liliom név helyett meg ott van a Lilla, meg a Liliána (utóbbi nekem nagyon tetszik; nagyon szép, kecses, nőies, üde); de a Liliom az se való névnek , hát vannak tehát ilyen "átalakított " -változatai; azok valók névnek, azok direkt névnek készültek, emberhez talán az se illik annyira. Nekem fura. Na jó, ízlelgetem; kimondva okés, de leírva változatlanul fura. A Liliom adható, de a Borostyán teljesen nem. Azt hagyjuk meg a növénynek, annak viszont nagyon jól áll, ahhoz nagyon illik, és nagyon olyan a hangulata is, annak nagyon jól cseng ez a szó.
2018. júl. 16. 19:20
 14/18 anonim ***** válasza:
*csak,ha továbbolvassa, úgy értem, akkor derülne ki számára, hogy ez egy név szeretne lenni; hogy női, azt meg nem tudom, kitalálná-e.
2018. júl. 16. 19:25
 15/18 anonim ***** válasza:
A Borostyán borzalmas. Akkor inkább Borbála, Bori vagy Boróka. Amúgy én amikor azt hogy Borostyán névként hallottam azt hittem fiú név. A Liliom helyett inkább Lilien, Lili vagy Lilla. (Ez saját vélemény)
2018. júl. 16. 20:03
 16/18 anonim ***** válasza:

#13-14.vagyok

A Bori -s nevekből ami nekem tetszik, és egyedül ez tetszik, a Bíborka. Az szerintem nagyon szép, kecses, nőies, bájos, valódi női, igazán nőnek való név.

Meg amúgy volt itt az a kérdés, hogy FLóra és Zselyke ikreknek; és hogy pl két iker közül nem szívesen lenne valaki a Zselyke, mert talán azt érezné, hogy ő azért nem kapott olyan szép nevet; mert talán kevésbé szeretik; meg volt mégegy, hogy egyik kislány Olívia lett másik kislány(!) Mikolt, és akkor a Mikolt meg később megváltoztatta a nevét; mert nem bírt megbarátkozni vele. Az is itt van válaszban.

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

2018. júl. 17. 14:44
 17/18 anonim ***** válasza:
*ja meg még valaki ilyet mondott egyszer,most nem néztem utána, igaz-e; hogy a Barbara a Borbálának a külföldies változata; a Borbála nagyon nem tetszik, a Barbara viszont gyönyörű. Van , aki Barbara, és tök jó így, hogy nem becézik, ő Barbarának van szólítva. Meg néha Barbi, de az nem tetszik annyire pl nekem speckó, szal én vagy Barbaráznék, vagy még Baráznék, alapból egy Barbarát. Tehát Bara .:)
2018. júl. 17. 14:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Hat max a Liliom
2018. júl. 17. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!