Mi a véleményetek a Borostyán, illetve a Liliom nevekről?
Alapvetően nem szeretem a szokatlan és hajmeresztő neveket, hanem inkább azokat, amiknek van klasszikus vonatkozása, de nem feltétlenül “tucat”.
Az utóbbi időben viszont megtetszett ez a két név.
Becézése, mint Bori és Lili, teljesen hétköznapi, de szép nevek, viszont teljes alakban nagyon nőies, de kicsit “elvarázsoltabb” név, amik talán felnőtt korban is megállják a helyüket.
Tudom, van sok népszerű virágnév: Virág, Viola, Ibolya, Rózsa, ezek még a meghonosodott verziók. Az újhullámos Havaska, Tulipán, Eperke jellegű nevek nem jönnek be.
Ti mit gondoltok ezekről a nevekről?
A kedvenc virágom a liliom. Liliána vagy Lilien/Lilian formában kifejezetten gyönyörű, lágy, törékeny és egyszerű. A Liliom nekem inkább férfias, ugyanúgy, mint a Nárcisz (tudom, hogy női név).
Egyébként szeretem a virág neveket, számomra ennyi vállalható a régimódi Ibolya, Viola, Rózsa neveket leszámítva: Kamilla, Jázmin, Írisz, Imola, Flóra, Virág, Boróka.
A Borostyán név hallatán nem tudok eltekinteni attól a sorozattól, amit Anyukám nézett gyerekkoromban. Amúgy tetszik, de nehezen tudok elképzelni egy Kiss vagy Németh Borostyánt.
#13-14.vagyok
A Bori -s nevekből ami nekem tetszik, és egyedül ez tetszik, a Bíborka. Az szerintem nagyon szép, kecses, nőies, bájos, valódi női, igazán nőnek való név.
Meg amúgy volt itt az a kérdés, hogy FLóra és Zselyke ikreknek; és hogy pl két iker közül nem szívesen lenne valaki a Zselyke, mert talán azt érezné, hogy ő azért nem kapott olyan szép nevet; mert talán kevésbé szeretik; meg volt mégegy, hogy egyik kislány Olívia lett másik kislány(!) Mikolt, és akkor a Mikolt meg később megváltoztatta a nevét; mert nem bírt megbarátkozni vele. Az is itt van válaszban.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!