Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 és fél hónapos kisfia nem...

6 és fél hónapos kisfia nem akarja megenni a zöldségeket és a husit?

Figyelt kérdés
Próbálkoztam már mindennel,de akkor sem akarja megenni.Ez nem baj?
2010. jún. 18. 09:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha a gyümölcsökkel nincs baja, akkor ott van a megoldás. Minden kajához tegyél valamilyen gyümölcsöt, úgy meg fogja enni. Pl. barack-pulyka-rizs, cékla-alma-krumpli-csirke, alma-banán-csirke, meggy-csirke-krumpli, alma-rizs-csirke, ilyesmi. A spenóthoz nálunk banánt kell tenni, hogy megegye a kisfiam, a cukkinihez vagy répát vagy almát kellett tennem, aztán szép lassan megszokta a zöldségek ízeit, és már nem kellett mindenbe raknom.
2010. jún. 18. 09:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Probáltam az almához mindig több és több répát tenni,de amikor már annyi volt a répa,hogy kiérzödött az ize nem ette meg...probálkozok folyamatosan.Köszönöm a tanácsodat.
2010. jún. 18. 09:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Legyél türelmes, a babáknak sajnos egyik napról a másikra is változhat az ízlésük. Lehet, hogy két hét múlva gond nélkül meg fogja enni azt, amit ma még nem akart elfogadni. Egyelőre nagyobb arányban legyen mindenben a gyümölcs, és szép lassan, fokozatosan szoktasd a zöldségekhez.
2010. jún. 18. 09:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne aggodj,megfogja enni.Képzeld az én lányom a krumplit nem ette meg semmilyen formában, 6 honapos volt mikor elkezdtem a hozzátáplálást,most eszi meg 1-hete és most 9 és fél honapos.Szoval szerintem meg fogja enni,adj neki egy kis időt még,de azért probálkozz sürün.
2010. jún. 18. 09:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Bárcsak ugy lenne,de nagyon elkeseredtem.Sulyával nincs gond,söt...10 kg felé jár,de hát a vitaminok végett aggodom.
2010. jún. 18. 09:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk kb ugyanez van!6,5 hós a lányom!Nem nagyon eszi a répát a krumplit egyáltalán!Almát sem,de az ősziből banánból (esetleg meggyel keverve) 100-120 grammot is eszik! Én is el voltam keseredve, de nekem kb 50 grammot megeszik a répából ha teszek hozzá őszit!de majdcsak jobb lesz!

Ezek már nem olyan édesek mint az anyatej,(még a gyümik ugye jobbak) szerintem ezért kell hozzá több idő!

2010. jún. 18. 09:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást.Nagyon aranyosak vagytok.
2010. jún. 18. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!