Mitől lesz egy kisbaba feje hátul lapos, és mivel lehet megakadályozni?
Figyelt kérdés
2018. júl. 9. 21:37
1/4 anonim válasza:
A kisbabák koponyája rugalmas még, nem biztos, hogy lapos marad. Figyelj arra, hogy fekteted, ha sokat van a hátán, lapos lehet. Beszélj a védőnővel, ad tanácsot, hogy hogy fektesd.
2/4 anonim válasza:
a sok háton fekvéstől. Sőt, ha forogni kezd, még esélyes, hogy körben a haja is megritkul :)
de nyugi, elmúlik.
Az én kislányom mondjuk hason aludt, nem is lett lapos a buksija
3/4 anonim válasza:
Az én kisfiam a hátán aludt szuletesetol kezdve, nagyon nem szeretett hason lenni, nem hogy úgy aludni. Így bizony hátul nagyon lapos lett a buksija, egy kis részén meg kopasz foltja is lett. Kb 4 honaposan lehetett egyre jobban látni hogy lapos, de mikor elkezdett magától hasra fordulni aztán a hátára, na azóta csak a hasán szeret aludni, vagy az oldalán. Most 11 hónapos lesz és már egyáltalán nem lapos a feje, és a kopasz foltot is újra ellepte a haj :D egyébként hallottam hogy van ilyen párna, lapos fejuseg ellen, aminek a közepén vagy egy lyuk, csak akkor hallottam én már sajnos erről amikor már forgolodva aludt így esélytelen lett volna ilyen párnát tenni a feje alá már, mert lefordult volna róla éjszaka. De nem baj a természet megoldotta magának, és mivel már nem alszik a hátán szépen vissza formálódott a buksija :) de az tuti hogy ha a következő gyerek is a hátán fog aludni, hamarabb beszerzés egy ilyen párnát :)
4/4 anonim válasza:
A háton fekvéstől + genetika. Három gyerekem van, mindhárom onnantól viselte csak el a hason fekvést, amikortól maguktól meg tudtak fordulni. Ez cirka fél éves kor. Ameddig csak lehetett, kitámasztott háttal, váltott oldalra fektetéssel altattam őket, hogy elkerüljem a deformitást de ez csak kb. egy jó hónapig működött, utána elmocorogtak és háton kötöttek ki. A háromból mégis csak a kislánynak lett lapi a feje. Másfél-két hónapja már hason alszik, talán már javult kicsit neki, de még nem szép sajnos. Bízom benne, hogy el fogja majd nőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!