Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen hamar átfordíthatja a...

Ilyen hamar átfordíthatja a fejét? 5 napos!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hétfőn született a kislányom.

Lerakom hassal aludni, és nem abban az irányban van a feje 1 óra múlva, ahigy letettem.

Ez hogy lehetséges?

Lehetséges?

Elsőre azt hittem béna vagyok és elfelejtettem hogyan tettem le

Elkezdtem tudatosan figyelni, hogy fektetem, de még az átfordítást egyszer sem láttam

#egyedül #mozgásfejlődés #Átfordít #fejfordít
2018. júl. 7. 05:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%
Tudhatja, de nem jelent semmit. Kisfiam is már pár naposan átfordította illetve mindig annyit icergett-ficergett, hogy sose ott találtam, ahol hagytam (pl: mindig középre tettem az ágyban és a korlátnál találtam), ennek ellenére megkésett mozgásfejlődésű volt (és még csak nem is feszesség, hanem hipotónia miatt).
2018. júl. 7. 11:06
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem is ügyességre gondoltam, hanem, hogy lehetséges-e.

Mai átlag alatti méretei vannak egyébként.

A kórházban a gyerekorvos az utolsó vizitkor megjegyezte, hogy feszes azvizomzata, de nem flanproblémás módon. Alkati nála, és higy vélhetilően hamarabb fog majd forogni.

( de azért nem ennyire... Csak azt hittem elfelejtettem elsőre hogy tettem le.. Aztán mégis úgy ahogy gondoltam)

Mindenesetre a védőnővel beszéltünk a Dévény és a másik ( aminek, ha meggebedek semmugrik be a neve) tornától is, hogy figyeljük kell-e.

Köszönöm a figyelmeztetést.

2018. júl. 7. 13:25
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom hányas.. Nálunk a kórházban még csatosan is tettek hasra babákat...
2018. júl. 7. 13:26
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

9-es:

Ilyet még sosem hallottam (eü. főiskolát végeztem), szerintem ezt a védőnőd találta ki. Az első gyerekem PIC-en volt egy hétig, kizárólag hasra fektették (légzésfigyelővel). Mindkét gyermekem csak hason tudott aludni, úgyhogy bajban lettem volna az első 3 hétben, mert addig megvolt a csonk. Egyébként abban a korban csak úgy aludtak, hogy a lábaikat maguk alá húzták, a feneküket felnyomták, így nem tud nyomódni a csonk, józan paraszti ésszel nézve a védőnőd hülyeségeket beszél, ezek után más dolgokban is fenntartással fogadnám a véleményét.

2018. júl. 7. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!