Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A bölcsőhalál 80%-ban hason...

A bölcsőhalál 80%-ban hason fekve következik be, de ennek mi az alapja?

Figyelt kérdés
Pontosabban az érdekelne, ez az eredmény hogy jött ki: 50-50%-ban hason és háton altatott babáknál, vagy azért 80 %, mert a babák 80%-a hason alszik? Nem mindegy szerintem. Az én fiam sose tudott hason jól aludni, hiába próbáltuk arra szoktatni.
2008. nov. 1. 14:10
 1/10 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

Nem tudom ezt hol találtad/ki mondta, de hivatalosan az orvostudomány nem adott ki semmiféle erre vonatkozó statisztikát. Mindenki csak beszél róla, de nincs számbeli adat arról, hogy a bölcsőhalál a hason-alváshoz lenne köthető!

Konkrétumok nélkül nem tudom mért ijesztgetnek mindenkit ezzel???

2008. nov. 1. 14:52
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Ma annyi van erröl a bölcsőhalál.irva,h én már tiszta ideg lettem.Az én lányom csak a hátán szeret aludni.Minden 5 percben benézek rá.De éjjel ha én is alszom nem tudok figyelni rá,hisz én sem lehetek fönt 24órát.Remélem h nálunk nem lesz ilyesmi NAGYON FÉLTEM ŐT!!!!!!Amugy azt olvastam h jobb ha hátán alszik,nincs túlöltöztetve.Bocsi,h kicsit eltértem a témátol.
2008. nov. 1. 14:52
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
En is olvastam ezt a statisztikat. Szerintem ugy van, hogy 100%-bol 80% hason fektett baba halt meg bolcsohalalban. En is nagyon parazom tolle,de nincsmit tenni. Arra kell figyelni nehogy tulfutsuk a babat.
2008. nov. 1. 14:55
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
bízzál istenben és tarts szárazon a puskaport
2008. nov. 1. 15:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Legyen légzésfigyelőd, és máris nem aggaszt ez a kérdés.

Sokan altatják hason a babát, és nincs gond-köztük én is. Ha ott a légzésfigyelő, teljesen mindegy, hogy alszik a baba, biztonságban van.

2008. nov. 1. 15:13
 6/10 A kérdező kommentje:

Nincs ez a hason altatás kicsit túllihegve? Csak én érzem úgy?

Ha jól tudom, anno anyáink idején még pont az volt a "divat".

2008. nov. 1. 15:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is olvastam erről egy babagondozási könyvben, sőt a védőnő is azt mondta, hogy veszélyesebb (igaz, hogy annak idején az ő babái is hason voltak, de ezt kell mondania), a baba testhőmérsékletével hozzák állítólag kapcsolatba. Az én babám nem szeret hason aludni, légzésfigyelőt nem vettünk, mert az ismerősöm, akinek van, azt mondta, hogy minden jelez, még azt is, ha egy másodpercre nem vett levegőt, és állandóan ugráltak, meg a szívbaj kerülgette őket. Ez olyan, mint a teáztatás: régen táztatni kellett, most nem kell, régen hamar adtak a babáknak a tejen kívül mást, most ne adjunk...
2008. nov. 1. 17:26
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is túl van lihegve!

Ezen az oldalon minden nap van ezzel kapcsolatban kérdés.

Nekem mindkét gyerekem hason aludt, nincs, és nem volt légzésfigyelőnk. A lányunkkal még egy szobába aludtunk, mert nem laktunk még külön, de a kisfiam első perctől külön szobába van. És neki még új matracot sem vettünk, tehát használton alszik.

Sokszor ránéztem én is az első hónapokban, mostmár ritkábban, de mielőtt lefekszem mindíg.

Egészségesek, semmi bajuk!

6 éves, és 10 hónapos manók anyukája.

2008. nov. 1. 18:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én azt olvastam, hogy nem tisztázott pontosan mitől van, de az okok a következők lehetnek: hason altatás, túlfűtött szoba, vagy túlöltöztetett baba, dohányfüstös szoba, koraszülött baba. Fiúknál gyakoribb, mint kislányoknál, és állítólag van valami genetikai alapja is. Szóval ha volt már rá eset a családban, hogy egy babának megállt a légzése, és kisfiú, azért nem árt kölcsönözni egy légzésfigyelőt.

Régen azért mondták, hogy fektesd hason, mert akkor nem nyeli félre amit visszaböfizett, és nem fullad meg, illetve állítólag hasfájás esetén is jobb neki. Az enyém nem tud hason aludni, mert ha hason fekszik egyből úgy gondolja, hogy fel kell magát tolnia, és aztán meg sír, mert elfáradt. Úgyhogy háton alszunk.

2008. nov. 1. 19:26
 10/10 anonim ***** válasza:
73%
Azért hason alvó babákra mondják hogy nagyobb az esély a bölcsőhalálra mert az eltelt × évben a megfigyelt halálesetek alapján a legtöbb baba aki meghalt bölcsőhalálban az hason fekve aludt.
2008. nov. 2. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!