Mi az a bölcsőhalál? MItől lehet?
Sajnos senki nem tudja megmondani, hogy mitől lehet, csak a hajlamosító tényezőket ismerik:(
Lényegében a bölcsőhalál amikor a gyerek annyira mélyen alszik, hogy elfelejt levegőt venni, és álmában megfullad.
Itt olvasgathatsz róla:
Amikor alvás közben leáll a baba légzése, úgymond "elfelejt" levegőt venni, vagy épp nem jut levegőhöz. Ennek kivédésére vannak a légzésfigyelők, amik először a babának sípolnak számukra idegesítő frekvencián hogy vegyenek végre levegőt, utána meg a mamának sípolnak ha nem történik semmi.
Általában 6 hónapos korig fordul elő, de ritkán, mindenesetre jó beszerezni a légzésfigyelőt.
egy egészségesnek tűnő csecsemő hirtelen, minden ok nélkül meghal.
Nem tudják mitől lehet.
Találgatják, volt már a légzésleállás, de úgy tűnik, hogy semmi köze hozzá.
Van aki a vérnyomás ingadozást mondja, ami leállítja a szívet.
Vannak akik szerint egyfajta agyhalál következik be.
van, aki a vércukorra gyanakszik.
De vannak, akik úgy gondolják, hogy széndioxid mérgezés, hogy visszaszívja a baba a kilélegzett levegőt és ez okozza.
De volt már túl meleg szoba és túl melegszik a baba
Párna, hason altatás
De konkrétumokat nem lehet tudni, csak azt, hogy halnak meg csecsemők a mai napig rejtélyes módon.
dunsztom sincsen, de én rettegtem tőle volt hogy egész éjjel éberen ültem az ágya mellett mert előző nap így halt meg egy csecsemő ott ahol lakunk=(
nálunk nincsen semmi a kiságyban, se takaró(hálózsákban alszik) se párna se játék! nyitva van a hálószoba ajtaja és a nappali ablaka éjjelre!
lassan 7 hónapos a fiam és most kezdek megnyugodni hogy túl vagyunk a "kritikus" időszakon!
lehet hogy túlságosan rettegtem, de láttam azt az édesanyát aki este elaltatta a babáját és éjjel hiába keltette....:'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!