Mit gondoltok a Dávid névről?
Szép, örökzöld név, de borzasztóan gyakori úgyhogy számomra kissé unalmas.
Gyakorisága miatt nem adnám, de ha nektek ez tetszik akkor nyugodtan adhatjátok.
A férjem jut róla eszembe! ❤️
Amúgy én régen utaltam, de most úgy gondolom szép név, és érdekes a sok Noel és Benjámin között.
Szerintem teljesen normális, jó hangzású név. A családban és a környezetemben is van több Dávid.
Nem adnám, mert egyrészt nem passzol a vezetéknevünkhöz másrészt nekem túl tipikusan zsidós. (Amivel semmi bajom mielőtt nekem esik itt valaki, csak egyszerűem nem adnám ahogy pl az Esztert vagy az Ábrahámot sem.)
Igen, elsőre nekem is Salamon apja jut eszembe róla, de ez nem zavar, bibliait szerettem volna.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én sem adnék zsidó neveket, mert nem vagyunk zsidók, azzal együtt hogy szerintem nekik nagyon szép neveik vannak, talán a legszebbek, de akkor sem!
Nem is lenne hasznos egy goj lányt pl Sárának, Ráchelnek, Tamarának elnevezni.
A Dávid is zs név, sok nem cigány van, aki tényleg tanult, művelt üzletember pl de nekem változatlanul nem tetszik ez a név, túlontúl gyakori.
A Samuel pl jobb szerintem. És ritka.
Nekem picit ilyen egyszerű,unalmas. Nálam picit ez olyan kis "semmilyen " név; de teljesen vállalható. Amúgy bocsi, nem akartam senkit megbántani; teljesen rendben van a név; csak nekem nemigazán tetszik.
:):$ ^ ^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!