Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Akik eljárnak a...

Anyukák! Akik eljárnak a gyerekkel otthonról, ti mindig elpakoltok és rendet raktok otthon, mielőtt kimentek?

Figyelt kérdés

Ha napközben indulunk el egy programra vagy sétára, és ha reggel egész napra, akkor is rendet szoktunk rakni (játékok, ágynemű, ruhák). Barátnőm azt mondta, hogy ők nem szoktak, úgyis a gyerek megint szétdobálja a játékait.

Ti hogy tesztek?

2018. júl. 2. 09:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

Az ágyneműt eleve nem teszem el, csak az ágy végébe hajtogatom. A ruhákat szintén gyorsan elrakom azonnal. Így ezek 1-2 percet vesznek igénybe.

Vannak nagy tárolódobozaink a játékoknak, általában nem válogatok, csak beledobálom. Vagy mikor elaludt nap közben, illetve este, vagy ha nagyon nagy a kupi, akkor elrakodok. Kb. hetente válogatom szét, mikor már nagyon nagy a keveredés. :) Ha este későn érünk haza, akkor mindenképp összerámolok.

2018. júl. 2. 12:19
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
2 és 4 évesem van, ha időre megyünk általában olyan a lakás, mint ahol bomba robbant. Egyszerűen nem fér bele pl. reggel a pakolás. Ha nyugisan indulunk, akkor elpakolok.
2018. júl. 2. 12:28
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

Változó, alapvetően törekszem arra, hogy rendet hagyjunk otthon magunk után, mert úgy esik jól belépni a lakásba. De persze előfordul, hogy nem úgy jön ki a lépés. Amit igyekszem mindig megtenni indulás előtt (ez sokszor az ébredést követő időszakot is jelenti): az ágyat mindig rendbe teszem, az ágyneműt elrendezem, ágytakaróval letakarom a nagyágyat, a gyerekek ágyát bevetem. A hálóruháinkat mindig összehajtogatva a párnák alá teszem, nem szeretem elöl hagyni. A nappaliban a reggeli kakaó, kis mesenézés után mindig összerendezem a kanapén a nagy díszpárnákat, hogy jól essen belépni a lakás központi helyiségébe. A gyerekek játékait mindig este viszem a helyükre, ha esetleg Ők nem teszik el maguk után, bár egyre több dologban segítenek, pakolják a saját dolgaikat.

Ami viszont rendszeresen elöl marad, az a reggeli ivás után a sok pohár, mindenki leteszi valahová a poharát, többnyire az étkező asztalra, vagy a konyhapultra. A konyhát a férjem tartja rendben, minden este csillog-villog. Szval alapvetően igen, törekszünk arra, hogy a távollét után jól essen hazaérni.

2018. júl. 2. 12:44
 14/19 anonim ***** válasza:
83%

Én is altatás után szoktam, este elpakolni, mert 2 perc alatt újra előkapnak valamit és kb. egész nap pakolgathatnék.

Illetve, ha vendéget várunk, akkor is össze szoktam kicsit kapni a házat, de egyébként csak a tisztaságra figyelek oda, a rend másodlagos, mert a lakás van értünk és nem mi a lakásért, én ezt az elvet vallom, de kinek hogy. Ha valakinek nagyon szúrja a szemét az a kis kupi, ami a gyerekszobában van, akkor pakoljon.

2018. júl. 2. 12:44
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
Nekem is 2 gyerekem van (3,5 éves és 14 hónapos) és mindig rendet teszünk indulás előtt. Az ágyakat megcsinálni 2 perc (amikor kikászálódunk belőlük), a nagy felpakolja a plüsseit (ez a reggeli dolga) és kész is. A játékok tárolóban vannak vagy a polcon, azt se nagy dolog visszatenni, ráadásul max. 2-3 féle cucc van egyszerre kipakolva, mert napközben többször helyére tesszük a dolgokat. A kicsinek eleve az a játék, hogy ki-be pakol. Ha minden szét van, pakolva, akkor unatkozik és botladozik.
2018. júl. 2. 13:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha volt időnk elpakoltam félig meddig, ha nem volt sok időnk nem. Meg amúgy én is inkább az esti elpakolásnak voltam a híve, semmi értelme nem volt délelőtt elpakolni mert estére újra termelődött a kupi.
2018. júl. 2. 13:27
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyire rohanunk. Sajnos én alapból sem vagyok nagyon pedáns és jól szervezett. Ha egy nyugis délelőttünk van, akkor reggeli után összepakolok, és úgy indulunk. Ha sietünk a védőnőhöz pl. mint ma, akkor itt marad a kupi sajna, mert sose érnénk oda.

Nagyobb rendet én is este teszek, amikor már nem rámol utána szét a lányom, már ha nem vagyok nagyon fáradt és nem alszom el vele. Délután egyszer még van, hogy összedobálom a játékait, ha nagy a rumli. Igyekszem őt ebbe sokszor bevonni, mondjuk az is inkább hátráltat, de muszáj megtanulnia. 3 éves a kisasszony.

2018. júl. 2. 13:42
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
90%-ban elpakolok. Mert jobb úgy hazaerni, h nem azzal kell foglalkozni h rend legyen. Ha sietunk reggel, akkor nincs is mit osszerakni, mert csak az agynemut kell bedobni az agynemutartoba. Ruha alapbol nincs szét, miert lenne? Koszos a szennyesbe, tiszta a szekrenybe, a hordott de meg masnap jo lesz ruhat pedig felveszi reggel. Naponta 3szor van elpakolas. Délelőtti jatszo elott, deli alvas elott ha kell ill esti alvas elott. Ha nagy a kupi, akkor nem engedek újabb jatekot elővenni, amíg valamennyire el nincs pakolva a tobbi. En kajalasok utan rögtön rendet rakok a konyhaba, mert utalom ha később vissza kell menni mosogatni. Fozes kozben is mosogatok. Nem vagyok tisztasagmanias, de zavar ha rendetlenség van nalunk. Hogy masnal mi van az nem zavar, nem ellenor vagyok🤣
2018. júl. 2. 14:59
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak hetente egyszer.

Nincs nagy rumli így sem, nincs is nagy zsúfoltság ami nem kell játék ilyesmi azonnal továbbajándékozom jótékony célokra pl.

2018. júl. 2. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!