Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem csináltam bajt a korai...

Nem csináltam bajt a korai hozzátáplálással?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy 4-6 hónaposan el lehet kezdeni a hozzátáplálást. Az én babám 4 hónaposan 9,5 kg volt, és éjjel többször felkelt enni, így elkezdtem adni neki ezt azt. Eleinte fájt egy kicsit a hasa, de nem volt kiütése, hasmenése. Most 6 hónapos, de még mindig max. 100 gr-ot eszik. Most olvastam egy cikket miszerint ha 6 hónaposnál fiatalabb babát etetnek, még nyitottabbak a belei, és mindenféle káros anyag egyből felszívódik. Ezért csak anyatejet vagy tápszert kaphat. Jól meg is ijedtem. De ha eddig nem lett baja, még lehet? Később allergiás lesz?
2008. okt. 31. 23:55
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Nem lesz semmi baja :) valahol ezt írják, valahol azt írják... Anyai ösztöneidre hallgass. Gondolkozz, te allergiás vagy valamire? Mikor kezdte anyukád a hozzátáplálásod? Komolyan mondom, olyan buta kérdéseken akadunk fent, ha visszaolvasnánk 10 év múlva, jókat kacagnánk. :) Persze, majd jönnek a lepontozásaim, és majd írják, hogy minek kezdted el a ht-t, ha még volt tejed, meg de buta vagy, és hogy ilyen meg olyan beteg lesz a babád, közben meg semmi baja, csak jól fejlődik és már nem volt neki elég a kapott tej/tápszer. A te helyedben én is ezt tettem volna. Allergiás pedig csak akkor lesz, ha nem tartod be a fokozatosságot és nem tudod kideríteni, mitől fájhat a pocija. De még akkor sem biztos, hogy az lesz, vagy a kapott ételtől lesz allergiás. :) puszii
2008. nov. 1. 00:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
na az utolsó mondatot nem úgy akartam...már mindegy. :)
2008. nov. 1. 00:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Annak idején 3 hónaposan kezdték a hozzátáplálást. Nekem semmi bajom. A húgom viszont mindenre allergiás, ő tápszeres volt. Persze lehet, hogy semmi összefüggés.
2008. nov. 1. 00:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A, semmi baja sem lesz, ne felj! Adjal is a draganak, szeretik ok mar az izeket! Adsz neki rendesen enni meglatod nem is lesz beteges a gyerek!

Jo babazast!

2008. nov. 1. 00:04
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én pont szerdán beszélgettem egy dokival, aki 30 éve magánpraktizál, és ő azt mondta, már max 3 hónaposan elkezdene főzeléket is adni mértékkel, mert neki az a tapasztalata, hogy semmivel nem kevésbé ellenállók azok a babák, viszont nem olyan vérszegények fél évesen, mint ma az átlag. Mindamellett, hogy egyetért azzal, hogy legalább egyéves koráig lehetőleg szopizzon is a baba.
2008. nov. 1. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!