Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem emeli a fejét háton...

Ha nem emeli a fejét háton fekve, milyen "tornagyakorlatokkal" lehet neki segíteni?

Figyelt kérdés

Sajnos, háton fekve, ha magam felé húzom a gyerkőcöt, nem emeli a fejét, csak lógatja vagy kihomorít.

Ha hasra teszem, gyönyörűen felemelkedik, tartja a buksiját, forgatja is gond nélkül (karban is, nem kell megtámasztani a tarkójánál).

A gyerekorvos javaslatára felhúzom magam felé a gyereket, de vajon elég-e ez az izmoknak? Amikor csak tudom, hasra teszem a kismajmot, szereti is (igaz, egy idő után el is fárad, akkor nem erőltetem).

Milyen "gyakorlatokkal" lehet még neki segíteni?

A kicsi 2 hónapos és 20 napos.

Köszönöm a segítséget!:)

2008. okt. 31. 16:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi elmúltunk 3 hósak,de az én pindúrom sem emeli a fejét háton fekve.A doktornő nem mondta hogy ez baj lenne.Hason nekem is szépen tartja.
2008. okt. 31. 17:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén én még akkor sem erőltetném, ha dokinéni ezt mondta. Persze ha a gyerkőc jól veszi a gyakorlatot néha megcsinálnám, de sztem nincs semmi baj.

Ha mégis zavar a dolog vidd el egy gyógytornászhoz az mutat neked.

2008. okt. 31. 22:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt a helyzet.Nagyon aggasztott a dolog és a gyerekorvosunk írt egy beutalót a fejlődésneurológiára, hogy nézzék meg nincs-e valami gond.(bár teszem hozzá ő hason fekve se tartotta a fejét rendesen.)Elmentünk, megvizsgálta és azt mondta, hogy csökkent nyaki-és háti izomzat.Vannak babák akiknél egy kis erősítésre van szükség.Azt mondta a doktornő minden pelenkázásnál 10szer húzzuk fel ülésbe ill. forgassuk, úgy mintha hengergetnéd el-vissza, el- vissza(nem tudom ez mennyire érthető).Hazamentünk és elkezdtük a tornát.Visszamentünk 1 hónap múlva kontrollra, azt mondta rengeteget erősödött.Utána rákövetkező hónapra is visszamentünk és a kisfiam teljesen rendben volt.Aztán lehet, hogy még túl megerősödött, mert utána hat hósan már állt, 10 hósan szaladt.Csak azért írtam ezt meg neked,hogy ne aggódj, nincsen semmi gond.
2008. okt. 31. 22:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, Lányok!...akkor óvatosan tornáztatom, aztán meglátjuk a következő vizsgálatnál (végül is nem küldött el minket a dokinéni sehová, csak mondta, hogy tornáztassam).
2008. nov. 1. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!