Mért tesznek bele cukrot, ha anélkül is megeszi a
többség/csöppség?
Természetes cukor mindenben kell hogy legyen, gyümölcsökben mindenképpen van , és néhány zöldségben is. Nem lehet hogy ez van feltűntetve?
2008. okt. 31. 15:59
2/10 A kérdező kommentje:
Változó. A gyümölcspépeken írja, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot, de már a vaníliás tejpépben van + cukor és a babateán a cukor szerepel első helyen az összetevők között...
Sajnos a kecskeméti bébiételekben van hozzáadott cukor a gyömölcsökben és a sütőtökben is és szerintem nagyon édesek igy. Ki vagyok akadva ezen!
2008. okt. 31. 16:13
VAnnak olyan nézetek, mely szerint a babának szüksége van a cukorra, mert csak az édeset tudja megemészteni.
Van olyan nézet is, hogy a cukrostól rosszak lesznek a fogai...
Én is azt gondolom, ha megissza a vizet, miért adjak neki teát? VAgy ha tea, akkor miért ízesítsem, ha, megissza anélkül is?
De mindenkinek a saját döntése, mit ad a babájának.
2008. okt. 31. 16:16
Öcsémnek ezért rohadt el szó szerint az össze foga.Szép látvány volt, nem mondom.Szerintem nem kell cukrozni a házilag elkészült ételt nekik, persze néha bele lehet csempészni ezt azt.Én nem tanúltam azt, hogy arra szükség lenne, de pl az olajra majd a kalória miatt szükség lessz.
2008. okt. 31. 16:21
Éppen azon lenne a hangsúly, hogy a természetes glükózt ami a zöldség-gyümikben van ne rontsuk el holmi nehezen emészthető répacukorral..felesleges..mert ha a baba nemszokik hozzá a cukorszirup ízhez akkor nem is igényli..
A szomszéd kislánynak mindent cukroztak..a teát a kaját...stb..most 3 éves,de a fogai már rosszak,már így nőttek ki neki..és nem is kell neki semmi cukortalan dolog aztmondja rá: szar.-elnézést csak illusztrálok..- szóval jobb hozzáadott cukor nélkül.
2008. okt. 31. 16:32
Nekem anno mindig rakott anyum egy kis-akkor még csak ezt használtak-répacukrot a kajákba mégsem rohadt ki a fogam,az unitesómnak viszont igen de ennek sok esetben az az oka,hogy cukrozták a teát és a cumisüveg állandóan ott lógott a szájában.Én fogtechnikusként tudom mondani,igen nem egészségesek a cukros dolgok nagy mennyiségben de mivel,hogy szénhidrát ez is energiát szolgáltat és nem vonhatjuk meg tőle a szervezetünket maximálisan,pláne egy fejlődő izgő mozgó szervezetet nem.De mivel,hogy ma már lehet kapni annyi fél e cukrot-pl.szőlő cukor,gyümölcs cukor-fruktóz,igaz nem olcsók de ezt használjuk a kicsi ételeibe.És nem kell tökre megcukrozni csak épp,hogy ne legyen savas a teája pl..én még rakok bele neki pár csepp citrom levet is.igazit.A foga meg akkor fog elrohadni ha mindig ott lóg a cukros lötty a szájába!És különben is egészen pici kortól el kell kezdeni rá szokatni a fog és szájüreg tisztítására-egyfajta rituáléra,hogy szokja..még ha nincs is csak egy kettő fogacskája,így megszokja és mire kinő az összes foga és nagyobb lesz a baba,természetes dolog lesz neki a fogtisztítás.Rengeteg olyan eszköz van már amivel ezt megtehetjük csak akarni kell.
2008. okt. 31. 22:08
A hozzátáplálást ne kész babaételekkel kezd. Egyrészt drágák, másrészt, mint te is írtad, gyakran cukrot is tartalmaznak. Ha otthon készíted el, akkor tudod mit adsz a gyereknek, és olcsóbban is kijön.
Meg a kész bébiételeken hajlamosak kisebb kort megadni, amikortól adható. Erre is figyelni kell.
De 6 hónapos kora előtt ne adjál neki semmit! Addig elég az anyatej, vagy a tápszer.
2008. okt. 31. 22:35
Sajnos sok bébiételben van olyasmi, amit nem adnék még babáknak. A cukor az egyik. Én mindig megnéztem a címkén az összetételét és ami cukros volt, azt nem vettem meg. Nem vettem meg a 6 hónapos kortól javasolt tejet tartalmazó bébiételeket sem. Van, aki szerint nem számít, de szerintem ez a kis óvatosság nem kerül semmibe. Egyébként többet főztem a fiamnak otthon, mint amennyi bébiételt evett (az otthoniról biztosan tudtam, mi van benne: cukrot, tejet, soha nem raktam bele), de időnként azért jól jött a bébiétel, amikor nem volt időm főzni, vagy mentünk valahova. Szóval én soha nem azt néztem a bébiételeken, hogy mennyi idős kortól ajánlja a címkéje, hanem azt, hogy miből áll. Így elég sok bébiétel eleve kiesett a lehetőségek közül.
2008. nov. 1. 08:01
10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések: