A babakötvény kinél hogy volt? Kell kérni a MÁK-tól vagy küldik automatikusan. Mi már 3 hónapja várjuk, hogy tudjunk Start számlát nyitni. Azt olvastam, hogy a kincstár küldi. Most valóban így van vagy kérnem kell valami igazolást?
Figyelt kérdés
2010. jún. 16. 14:05
1/5 anonim válasza:
Még ne add fel! Én is nagyon vártam már, hogy megérkezzen az értesítő. Tegnap telefonált anyukám, hogy megjött a levél. (az állandó lakcímem ott van, így a baba is oda kapja az ilyen leveleket) Szóval tegnap volt 18 hetes a fiam... Nem vagytok még elkésve! :) Nem kapkodják el a dolgokat a Kincstárnál...
De hallottam valahol olyat is, hogy nem kell hozzá az értesítő, csak a babának kell adószáma legyen, és bármelyik pénzintézetnél meg lehet nyitni. Nem tudom, mi jobbnak láttuk megvárni az értesítőt, pedig kb 2 hetes kora óta van a babámnak adószáma.
2/5 anonim válasza:
Ja és automatikusan nyitják a számlát, nem kell kérni!
3/5 anonim válasza:
NEm kell kérned semmit, küldik az igazolást automatikusan.
4/5 anonim válasza:
Nekünk 4 hónaposan jött meg. Bekentem az államkincstárba, ott nyitottam meg a start számlát. Ők adják a legmagasabb kamatot, 8% x időre lehet lekötni és ha lejár lehet lesz magasabb kamatotású akkor lehet váltani! Ha majd fel akarja venni lányom 18 év múlva, nem vonják kezelési költséget, és 0,05 % jutalékot a pénzfelvételért!
5/5 anonim válasza:
mi 19 hetesek vagyunk, kb 3 hete jött róla levél, hogy megnyitották,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!