Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy vágyom a...

Normális, hogy vágyom a babára? Elmúlik idővel, vagy erősödni fog?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, jövőre végzek a mesterképzésen. Világ életemben sikeres akartam lenni, megteremteni azt az élethelyzetet, ahol már nem kell a szüleimre támaszkodni azért, hogy a jelenlegi életszínvonalamon élhessek. A babák, gyerekek idegesítettek, mindegy, hogy hol láttam őket. Már ha a bevásárlóközpontban a sorban elkezdett hisztizni egy gyerek, a szememet forgattam. Szinte lenéztem azt, aki gyereket szült, mert nem értettem, hogy mégis mi visz rá valakit arra, hogy lemondjon önként a saját kényelméről. Ezt másoknak nem hangoztattam, nem vagyok érzéketlen, de azért látszódott rajtam, hogy nem rám kell bízni a családban a gyerekeket...

Viszont most lett egy normális kapcsolatom és úgy érzem, hogy gyereket akarok. Nem most rögtön, de igazából az sem zavarna, ha kiderülne, hogy terhes vagyok. Nem értem, hogy mi lett velem, mikor eddig már 5 perc sok volt egy gyerekből, ma egész nap a barátom 3 éves öccsére vigyáztam, és meglepő módon jól éreztem magam én is.

2018. jún. 10. 20:21
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Igen, normális. Az ember akkor vágyik gyerekre, ha boldog és kiegyensúlyozott kapcsolata van, ami biztonságérzetet nyújt.
2018. jún. 10. 20:31
 2/4 anonim ***** válasza:
42%
18 éves koromig nem akartam gyereket, aztán megismerkedtem a férjemmel és majd’ megbolondultam érte, h “gyúrjuk össze” magunkat. 4 lányunk van és nincs kizárva egy 5. baba sem. 😊
2018. jún. 10. 21:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Persze, hogy normális.

Hogy elmúlik, azt nem hinném, inkább fog erősödni.

Gondolkodj az eszeddel a kérdésen a pároddal együtt. Ha az eszed is azt mondja, hogy nincs akadálya, akkor nyugodtabban hallgathatsz a szívedre

2018. jún. 11. 11:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Normális, és az is normális, ha ezek változnak.

Én pl. 22 évesen jobban akartam gyereket, mint most 28 évesen. Persze, akkor sem azonnal, csak elképzeltem, hogy majd 26-27 évesen, egyetem után már jó lenne egy baba. Most viszont egyáltalán nem vágyom rá, pedig van párom. Nem zárkózom el, de egyelőre nem kéne... Zavarnak a gyerekek, szerintem nem is tudok bánni velük (környezetemben sok pár éves gyerek van és valahogy nem találjuk a közös hangot.)

2018. jún. 11. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!