Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos babával fejlődésneu...

10 hónapos babával fejlődésneurológiára küldtek, lehet nagy baj?

Figyelt kérdés
10 hónapos kisfiam és a gyerekorvos fejlődésneurológiára küldött, mert még nem mászik, de kúszni sem tud, hiába próbáltuk neki mutatni. Azt mondta mielőtt elmennénk mindenféle tornára, mindenképp menjünk fejlődésneurológiára. Nagyon meg vagyunk ijedve, eddig minden fejlődési szakaszt időben teljesített, lehet hogy találnak nála valami nagy problémát? 1 hét múlva megyünk.
2018. jún. 8. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Kedves kérdező, azt,hogy van e baj, csak egy hét múlva fogjátok megtudni az orvostól, nem akarok olyanokat írni, hogy xy már x hónaptól mászott, járt, mert ettől nem fogod magad jobban érezni. Kitartast, szurkolok.
2018. jún. 8. 15:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt nyilvánvalónak érzem hogy baj van, megkésett mozgásfejlődés. Arra irányul a kérdésem, hogy ha eddig minden rendben volt, akkor nem valószínű, hogy pl súlyos agyi károsodása lenne.. ?
2018. jún. 8. 15:22
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
Majd megmondják mi a baja. Nálunk volt a családban olyan kisfiú, aki nem mászott, 10 hónaposan elkezdtek dévény tornára járni, hamar mászni kezdett és azóta sincs semmi baja.
2018. jún. 8. 15:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyfiam nem mászott,dévény torna hatására behozta a lemaradását.Kicsi nem kúszott de mászott időben...jo ha időben észreveszik ha van lemaradás most a pár honapot könnyebb behozni fejlesztésekkel mint később a fejedet fogni h a kuszás-mászás kimaradása miatt van esetleg tanulási nehézsége a gyerekednek
2018. jún. 8. 16:15
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

"Eddig minden fejlödése szakaszt idöben teljesitett". Ezt mire érted pontosan? Mert ha nem kuszik, nem mászik, akkor ugy tudom elképzelni h csak forog. Az meg 4-5 hos korban már megy. Azota ezek szerint nem fejlödött semmit és még csak most viszitek kivizsgáltatni? Eddig mire vártatok? Megértem ha kezdö anyukaként esetleg nem vetted észre h gond lehet és le van maradva, no de a gyerekorvos, védönö?? Azok miért nem mondtak erre semmit már korábban?

Egyébként ne aggodj, ha elkezditek a dévényt v bármi más fejlesztést, mindent be fog hozni. Idöben már nem akkor fogja csinálni mint a kortársai, hozzájuk képest mindig is lassabblesz kicsit. De ha minden mozgásformát tudni fog, akkor talán nem lesznek késöbb tanulási gondjai v ilyesmi.

Én biztosan nem várnék a dévénnyel egy percet sem, ennek a babának azonnal fejlesztésre van szüksége!!

2018. jún. 8. 21:39
 6/8 anonim ***** válasza:
46%

5-ös, talán azért most küldték, mert 10 hónap a kúszás határa?

Nem a kismamablog szerinti határidőkhöz kell mérni egy gyereket, hanem a fejlődésneurológia által megszabottakhoz. Az a szakmailag mérvadó.

(A mászásé pedig 13 hónap).

És nem minden gyereknek a Dévény jelenti a megváltást. Bizonyos állapotokon pont ronthat is, EZÉRT kell előbb neurológiai vizsgálat!

Ne akard már letéríteni a helyes útról!

2018. jún. 8. 21:46
 7/8 A kérdező kommentje:
5 honapos korábban kezdett átfordulni, 6 hónapos korától rutinszerű gurulást csinált az egész szobában, elkezdett körbe forogni, 8,5 hónapos korában önállóan felült és támasz nélkül megül. 9 honapos státuszon a védőnő k*××× szóval nem mondta hogy gond lenne mert hogy tengelye körül körbe forog. Én voltam az aki elvittem a gyereket gyerekorvoshoz hogy 10 hónaposan Mit mond mi lehet a gond. Azt mondta hogy védőnőt inkább hagyjuk hogy nem foglalkozik vele. Ahogy az előző válaszoló írta fejlődés neurologiára küldött mielőtt bármilyen gyógytornára elvinném. 6 hónaposan látta Dévényes és nem mondta hogy gond lenne az izomzatával, a hátizmaira mondta hogy nagyon erősek. Nagy baba, most 11kg.
2018. jún. 9. 09:47
 8/8 anonim ***** válasza:
De ha körbe forog (az is kúszásnak számít), valóban nincs is gond.
2018. jún. 9. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!