Hogyan csináljam? Hogyan növeljem az időt? Vagy ennek oka van? 4,5 hónapos anyatejes baba.
Kisfiam napközben a nappaliban volt, és játék közben mindig csak 20-30 percekre sunyt be, persze estére meg totál zizi lett mindig. Én ekkor kezdtem azt el, hogy bevittem a szobájába az ágyába, lyukacsosra leengedtem a redőnyt, és már rögtön az első alkalommal gond nélkül aludt így két órát.
Nálatok ez hogy működik, hol altatod?
Én meg azon aggódom néha, hogy túl sokat alszik:-) Szóval 5 hónapos, minden étkezés után alszik még, így van 2 hosszabb, akár 3 órás, illetve 2 rövid, kb 1-1 órás alvás, és este 9-től reggel 7-ig alszik. Ha nincs meg ez alvás, akkor nagyon nyűgös. Sokszor arra gondolok, hogy túl sok inger éri, amikor fenn van, lehet kevesebb játékot kellene elé tenni...
Csak a kiságyban alszik jót, így a hosszabb alvásokat babakocsiban nem tudom megoldani, mert ott csak 1 órát alszik, aztán jön a nyűglődés.
próbáld meg, hogy mindig a kiságyban altatod, ha felébred és nem sír, ne vedd ki azonnal, ha hason alszik simogasd a hátát, vagy ha szereti, dúdolj neki valamit. Nem tudom, hogy cumizik-e, ha igen, akkor azt add a szájába, az én lányomnak csak az elalváshoz kell. Van 2 morzsoló kendő, az hónapokig benne volt az ágyába, először csak nézegette, egyszercsak a fejét belefurta az egyikbe...azóta így alszik el, illetve vissza, de erre jó egy pelus is.
Ha nem hason aludt eddig, kipróbálhatod, hogy hasra teszed, állítólag így jobban alszanak a kicsik. Mi a korábbi hasfájása miatt tettük hasra, azóta is így alszik, egyébként csak szundikál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!