Melyik neveket valasztanad ezek közül? Két keresztnevet szeretnénk nekik. További ötleteket is meghallgatok!
Akkor olyan nevet választanék, ami itthon is normális és külföldön sem idegen a hangzása.
Mert ezeknek a többsége külföldön megállja a helyét, de itthon nem, és csak nevetség tárgyává válna szerencsétlen gyerek.
Na jó, az Odinnál már nem bírtam tovább és felröhögtem. :))
Egyébként ezek közül a Gellért a legszebb név, ezt adnám is a saját gyerekemnek. Klasszikus, szép hangzású, kiderül belőle a gyerek neme és nem nevetséges.
Uram atyám!!!
Ezek közül egyedül a Gellért, a Kende, a Keve, és talán a Gothárd megy el.
Orion: WTF?! Élete végéig a szocreál tv-gyártó cég nevével fogják heccelni, ha komolyan gondolod ezt a névadást...
Donoven: Akkor már inkább Donován! Ugyanis ez a név MAGYAR alakja, de már ez is elég cifra.
Denton, Penton: Mint valami fogkrém vagy fájdalomcsillapító név!...
Valton, Holden, Eldon: Mintha külföldi település, vagy vezetéknevem lennének. Ha kiköltöznél Amerikába, akkor talán elmennének, de itthon ezzel csak “a kis purdé” jelzőt fogja megkapni.
Hiába félig külföldi a család, itthon akkor is röhejes ezen nevek 85%-a.
Vannak nevek amik bárhol megállják a helyüket és nem tennétek vele köznevetség tárgyává szerencsétlent.
Pl Róbárt, Márk, Dominik, Dávid, Ádám, Viktor, Péter, Simon
Nem attól lesz különleges a gyerek hogy ilyen cifraságot visel név gyanánt. Gondolj bele, te szeretnéd ha téged mondjuk Holdennek, Ruvennek vagy Dentonnak hívnának?
Külföldön is csak a kisebbségiek(pl feketék) szoktak ilyen neveket adni, a többség marad a vállalható neveknél.
Hacsak nem a kiszúrás a cél, gondoljátok ezt át mégegyszer. A Kende és a Keve az ami a vállalható kategória.. Nem bántani akarlak, de én nagyon mérges lennék a szüleimre ha ilyen nevet adnának nekem. Mikor elolvastam a kérdést vagy egy percig sírva röhögtem, mert azt hittem csak vicc.
Kende-Gellért👍
Nekem tetszik a Merse, Zétény, Nándor, Zalán név is.
Attól függ, hol fogtok oviba, suliba járni, ne gúnyolják a gyerekeket, ill. mi a vezetéknév.
Ha külföldön éltek majd, ott sem gond a magyar név, barátaink gyerekeinek Németországban nem jelent gondot a suliban a Zsófia és a Sándor név sem, ki tudják mondani. Pl. mostanában divat lett angoloknál a Sandor és a Laszlo v Lazlo név is😊 (game of thrones)
Newcastle központjában van az Eldon square, s az egyik városrészt Dentonnak hívják.
Holden a Zabhegyező főszereplője, magyarul hülye név. ..
Odin. ..másik meg legyen Loki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!