Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket adtok uzsira a 10 hós...

Miket adtok uzsira a 10 hós babátoknak? Már szeretném bővíteni a menüjét, de nincs ötletem. Kb ezeket eszi.2x tápszer, főzelék, tejpép, gyümi desszert.

Figyelt kérdés
Általában üveges desszertet ezik,főétkezés után szokott banánt,almát,sárgadinnyét enni,de valami jó kis ötleteket szeretnék,mert olyan fásultnak tűnik minden nap majdnem ugyan az a főzin kívül.
2010. jún. 15. 15:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Ilyen nagymelegben a gyümölcs a legjobb! Én mostanában gyümisalit csinálok neki (alma, banán, barack, eper, jó lédús gyümölcsökből.)

Amúgy én adtam neki akkoriban már túrót, joghurtot, vagy ezeket keverve gyümölccsel, keksszel. Gofri palacsintát is kapott, meg péksüteményeket (túrós táska pl), de Te tudod, hogy miket adsz már neki, egy 10 hónapos, már szinte mindent ehet, kóstoltass vele nyugodtan.

2010. jún. 15. 15:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem a kaja mellett általában krémtúrót,meg túrórudit szokott nassolni.. Ja...meg kölesgolyót is kap néha,de azt csak úgy,ha eszünkbe jut,vagy kekszet is szoktam neki adni(zabfalatosat),vagy babapiskótát.

Nálunk volt most nemrég,hogy nem akart hízni,így én külön gyümit nem adok neki,hanem belekeverem a tápszerébe,és csak úgy kap általában.. De én is adok neki mindenféle üveges gyümit,plussz banánt,körtét,almát..

Sárgadinnyét még nem találtam olyan jó érettet,így én még azt nem adtam neki,de már nagyon szeretnék..:)

Neked hogy fogadta a babád? :)

Kekszet is keverhetnél neki a gyümijébe,ha eddíg nem tetted.(én ledarált háztartásit szoktam neki venni)

Joghurtot,vagy kefírt is lehetne nekik már adni,de az enyémnek nem jött be sajnos egyik sem...:(

Azaz a gyümisből evett egy kicsit,de azóta joghurttal nem próbálkoztunk...Viszont a krémtúrót nagyon szereti...:)

Nekem 10.5 hónapos a kislányom. :)

2010. jún. 15. 15:57
 3/7 anonim ***** válasza:
kölesgolyó, joghurt, túró gyümölccsel, kifli csücske, kenyér natúr (tartósítószermentes) sajtkrémmel.
2010. jún. 15. 15:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nehéz,minden napra mást-mást kitalálni,pláne hogy egészséges is legyen. Én pl.tegnap turmixoltam neki őszibarackot,meggyet,almát és belereszeltem egy piskótát. Van amikor a tejpépbe turmixolok meggyet,vagy banánt. Ha másötlet nincs néha néha eszünk egy túrórudit (csokit leszedem róla) vagy egy tejszeletet,joghurtot.... Adtam neki a napokban sárgadinnyét,nemgyőztem adni neki ugy ette:-)
2010. jún. 15. 15:59
 5/7 anonim ***** válasza:

A második vagyok megint..

Nekem azt mondta a doki,hogy nyugodtan lehet majd nekik adni idény gyümiket..:)

Persze az aprómagvasokat kivéve! Azokat max üvegesbe lehet adni! Legalábbis én biztos nem adok neki,csak úgy! :)

Nem tudod esetleg,hogy a görögdinnyét lehet-e majd adni?

Na de majd mindjárt utánna nézek...:)

2010. jún. 15. 16:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Ismét a második vagyok..:)

..és igen,lehet már majd adni dinnyét is:)

Még valami..a túrórudiról én is leszedem a csokit!! :)

Amúgy én is adok a babámnak kiflit rágcsálni,vagy ma pl kakaós kalácsot reggelizett úgy,hogy teavajjal megkentem neki..ezt pl adhatod neki uzsira is gondolom..:) Vagy vajas kenyeret,tök mindegy..

2010. jún. 15. 16:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Sárgadinnyét úgy fogadta,hogy nem győztem neki adagolni! :) Imádja! :)
2010. jún. 15. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!