200 gram fözelék=200 ml tápszer? Vagy ezt hogyan kell értelmezni?
Szia!
Gondolom azért kérdezed, hogy mennyit adjál babádnak a főzelékből. Én sosem méregettem a súlyát, annyit kapott amennyit megevett. Amúgy az üvegesen rajta van a súly, ahhoz képest nagyjából meg tudod saccolni a saját készítésű főzeléket. Szerintem felesleges azon gondolkodni, hogy hány gramm főzeléket eszik a babád. Ha nem sírós (az éhségtől), szépen fejlődik, akkor mindegy mennyit eszik meg. Úgy is látod, ha jól lakott.
Amúgy a kérdésre válaszolva természetesen nem egyenlő a folyadék és a főzelék sűrűsége, így a súlya sem.
Úgy értelmezd, hogy mennyit eszik a babád.
Az én lányom megiszik 300 ml kakaót, de az életben nem enne meg 300 gr főzeléket, örülök, ha 100 gr-ot megeszik. (2 éves már)
Annyi tápszert és annyi főzeléket adj a babádnak, amennyit kér, ne foglalkozz a milikkel és a grammokkal.
A védőnőnk "mércéje": kb. 130 gramm főzelék felel meg 170-180 ml anyatejnek vagy tápszernek.
Én eleinte ez alapján csináltam a hozzátáplálást, jó volt egy kezdeti saccolásnak, aztán úgyis rááll az ember szeme egy babakajányi mennyiségre. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!