Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szükség van erre? Ettől lesz...

Szükség van erre? Ettől lesz boldog a gyerekkora?

Figyelt kérdés
Tüllos szoknyás feliratos bodys szülinapi szett, 2 emeletes extra torta, lufik, műtermi fotózás, stb.. Mindenkinél ezt látom mostanában. Tényleg kell ez? Csak kérdezem, nem kell támadni..
2018. máj. 21. 09:57
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Egyébként azért is érdekel, mert én eddig nem követtem ezt a trendet, és azt gondolom, hogy majd én fogok sütni pl. szülinapi tortát a gyerekemnek, és megpróbálnám inkább átélni a dolgokat, mint megosztani (hozzáteszem, hogy marha nehéz ez ebben a világban, mert nagyon más az elvárás és a nyomás). De ma pl. elgondolkodtam, hogy nem fog-e haragudni a gyerekem, hogy neki nem lesznek ilyen profi csilli villi fényképei.. (Egyébként vannak jó képek róla, csak nem ennyire magazinba illőek, mint amiket facebookon látok..) Szóval vajon a gyerek nem fogja-e azt gondolni, hogy őt letojták a szülei, ha majd minden kis barátjának kompett portfóliója lesz nagykorára...Nem tudom miért ne lehetne, erről a témáról is kérdezni amúgy.::) Miért kell minden egyes kérdéshez odaírnia valakinek, hogy idióta a kérdező, ahelyett, hogy esetleg elgondolkodna a kérdés okán..vagy ha tényleg idióta akkor miért nem lapoz tovább..
2018. máj. 21. 11:28
 12/31 anonim ***** válasza:
67%
Az én környezetemben senki nem csinálja ezt, valószínűleg jót röhögnénk rajta a férjemmel. Úgyhogy lehet te vagy rossz helyen, ha mindenki ilyen sznob körülötted. Csináld úgy ahogy akarod, kit érdekel más mit csinál!
2018. máj. 21. 11:32
 13/31 anonim ***** válasza:
43%
Ja és nem, abszolút nem gondolom, hogy majd általános iskolában a szuper babaképekkel fognak villogni az osztálytársak. Ezt ugye te se gondoltad komolyan?
2018. máj. 21. 11:34
 14/31 A kérdező kommentje:
Nem, nem erre gondoltam..
2018. máj. 21. 11:41
 15/31 anonim ***** válasza:
45%
Mi gyerekkorunkban vokt egy időszak, mikor kíváncsiak voltunk egymás gyerekkori képeire, de max egyet mutatott meg mindenki magáról. Szerintem az öregeit sem akarja senki sem mutogatni, milyenek voltak régen, vagy saját pelenkás önmahát. Ez csak a családnak fontos.
2018. máj. 21. 11:54
 16/31 anonim ***** válasza:
54%

Nem kell. Van, aki ezt szereti, akinek ettől teljes a szülinap, vagy aki csak egyszerűen követi a trendet.

Én egyik gyereknél sem csináltam ekkora felhajtást a szülinapból, sose voltunk műtermi fotózáson, nem volt szülinapi szettjük, meg tortájuk Buddy Valastro-tól, mert ezek tőlünk távol állnak. De semmi bajom azzal, ha valaki nagyobb feneket kerít a dolognak. Mi szűk körben szeretünk szülinapozni, normál méretű tortával (amit vagy én sütök, vagy megrendelem), viszont így az ünneplés eltart másfél hétig is, mert egyszer megünnepeljük mi (szülinapos, szülők, tesó), aztán egyik nagyszülőknél, másik nagyszülőknél, és valamikor jönnek a nagynénik, nagybácsik is felköszönteni.

Nem érzem szükségét a szülinapi fotózásnak (persze csinálunk képeket, de nem megyünk emiatt fotóshoz, ahogy nem megyünk a különböző ünnepek előtt sem), viszont ha eszünkbe jut, csináltatunk profi képeket "csak úgy", a szabadban.

2018. máj. 21. 12:09
 17/31 anonim ***** válasza:
71%

Én sem szeretem a beállított fotókat, jobb a családi dokumentumfotó, ahol tényleg olyanok a szereplők, amilyenek az életben - a saját gyerekkorom fotóit nézegetve is nekem az plusz érdekes, ahol látom pl. a lakásunkat is vagy ahol kirándultunk, vagy a dédit az otthonkájában vagy az akkori barátaimat rendetlenkedni. Sőt még a gyerekeimnek is tetszenek ezek a képek, ha előkerülnek, sokat lehet mesélni.

Ne aggódj ezen, nem előírás másnak reklámozni magatokat :) De ha valakinek meg ez az álomvilág a vágya, akár azért mert élvezi és ebben éli ki a kreativitását, akár bizonyítékot hamisítana magának, akár csak elismerésre vagy irigylésre vágyik - hát hadd költsön rá.

2018. máj. 21. 12:14
 18/31 anonim ***** válasza:
69%
Egyébként azt azért nem mondanám, hogy senki nem akarja majd ezeket mutogatni, nálunk például most a munkahelyemen ez az új dili, hogy mindenki behozza a saját kiskori képeit :D Megjegyzem, senki nem azokat hozza, amik ovis, iskolás korában, profi fotós által készültek róla, pedig ugye ez már régen is szokás volt, meg most is, hogy évente végigfotózzák a gyerekeket, csiniben, jólfésülten, háttér előtt. Na ezek azok a képek, amiket évekkel később már senki nem mutogat, senkit nem érdekel, mert abszolút nem a valóságot tükrözi. Mindenki azokat mutogatja, amik a gyerekkora mindennapjait ábrázolják, vagy simán otthon elkattintott szülinapi-karácsonyi képek.
2018. máj. 21. 12:14
 19/31 anonim ***** válasza:
41%
Ki nem állhatom az ilyen nőket, akik beleütik az orrukat mások dolgába. Ha van gyereked , akkor neki ne csinálj nagy felhajtást, ha nincs akkor meg nem rohadtul mindegy,, hogy más milyen szülinapot csinál a gyerekének? Magdi anyus nagyon ráér úgy látszik.
2018. máj. 21. 12:31
 20/31 A kérdező kommentje:
19-es az a szerencse, hogy te ilyen intelligens és szuper ember vagy :)
2018. máj. 21. 15:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!