Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha nem büfizik?

Baj, ha nem büfizik?

Figyelt kérdés

Már egy hete folyamatosan bukik és hány a 6 hetes kisfiam. Az orvos azt mondja, most minden rendben, mert szépen fejlődik, viszont ha nem múlik, jelezzem neki. Azt tanácsolta, büfiztessem többet.

Az a baj, hogy most is fél órája büfiztetem, de semmi. Elaludt. Mikor leteszem - oldalt fektetve - 10 perc után felkel és sír. Olyan mintha fájna a hasa és emiatt nem tudna nyugodtan aludni.

Valakinek valami jó tanácsa?

2018. máj. 18. 14:46
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Tanács sajnos nincs, de így volt az én kisfiamnal is. Most 7,5 hos meg mindig bukik, de már kevesebbet és bufizik is.
2018. máj. 18. 15:04
 2/10 anonim ***** válasza:
41%

A bukás nem baj, a hányás igen. Tudod, mi a különbség? Hányásnál erőlködés van, a bukás csak "kibuggyan" nyomás nélkül. A hányás mindig baj ennyi idősen, az betegséget jelez.

Próbáld sokféle képpen böfiztetni, több pózban felváltva. Nálunk ha más nem, a hasaltatás kihozza azt a böfit is, amit semmilyen böfiztetési póz nem. Amúgy nálam is mindhárom gyerek bukós, vagy az volt.

2018. máj. 18. 15:17
 3/10 anonim ***** válasza:
49%
Kislányom 4 hetesen kezdte ezt most 6 hetes . Mi azzal tudtuk kiküszöbölni ,hogy evés közben is többször megálltunk büfizni . De még így is előfordul ,hogy egy óra múlva bukik vagy büfizik .
2018. máj. 18. 15:19
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
Próbáld ki az Infacolt. Ugyanez volt a 4 hetes lányomnál, mióta adom neki büfizik szépen. Ettől még sajnos figyelnünk kell a bukasokra, de lényegesen kevesebbet és ritkábban bukik.
2018. máj. 18. 15:20
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Az enyém is sokat bukott ill. hányt (savas, rossz szagút), pedig általában szépen büfizett. Mint kiderült utóbb, tejfehérje-érzékenység miatt. A súlyával nem volt gond, de ő is sokat sírt.
2018. máj. 18. 15:31
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

Szia! Az èn kislànyom is sokat bukott ès alig büfizett elejinte. Koala pózban fektettük az alkarunkra, amikor nyűgös volt a pocakja miatt, ilyenkor mindig megnyugodott ès nagyokat pukizott :D

Az infacol talàn segìthet, mint màr előttem le is ìrta valaki,nekünk is es vàlt be. Esetleg az espumisan cseppet èrdemes mèg kipròbàlni. Most 7 hònapos a kislànyom ès màr sokkal kevesebbet bukik, ès minden evès utàn büfizik :) Szerintem nem kell aggòdnod, ha szèpen növekszik ès többnyire jò kedélyű, kiegyensúlyozott.

2018. máj. 18. 20:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Olyan szempontból baj, hogy simán okozhat bukást is és felriadást is, ha nem büfizik. Az én fiam is mindig ordítva kelt ilyenkor.

Próbálgasd a pózokat, nekünk az jött be, hogy hátradőltem, baba a mellkasomon, óvatosan paskoltam a hátát, a másik kezemmel meg a popsiját hintáztattam fel-le. De éjjelente így is voltak elmaradt büfik.

Ha mégse jön a büfi és leteszed, panaszkodásra, sírásra próbáld megint büfiztetni.

2018. máj. 18. 21:17
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Tapszeres, vagy anyatejes? Nalunk a nagyon gyakori szopi+tejfeherjere nulldieta azt az eredmenyt hozta, hogy nemhogy nem bukott, bufiztetni sem kellett onnantol egyaltalan. Tapszeres ismerosomeknel is hasonlo volt a gond, mint amit irsz, es o is azt a tanacsot kapta, hogy adjon gyakran kevesebbet.
2018. máj. 18. 22:01
 9/10 A kérdező kommentje:

Anyatejes. Szoptatás közben többször megállunk büfizni. Néha sikerül neki. :-) Infacolt sajnos már a második héttől szedünk. Az tényleg nagyon jó. Kakilni is nehezen tudott, de az javult.

Mától nem eszek tejterméket, hátha az még segíthet.

Köszönöm a válaszokat! :-)

2018. máj. 19. 07:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam 7 hónapos múlt, extrém bukós baba. A tapasztalat azt mutatja, hogy nálunk rengeteget rontanak a helyzeten a különbféle gyógyik, mint infacol, espumisan, fogzás könnyítő gélek, kencék, nurofen.
2018. máj. 20. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!