Baj, ha nem büfizik?
Már egy hete folyamatosan bukik és hány a 6 hetes kisfiam. Az orvos azt mondja, most minden rendben, mert szépen fejlődik, viszont ha nem múlik, jelezzem neki. Azt tanácsolta, büfiztessem többet.
Az a baj, hogy most is fél órája büfiztetem, de semmi. Elaludt. Mikor leteszem - oldalt fektetve - 10 perc után felkel és sír. Olyan mintha fájna a hasa és emiatt nem tudna nyugodtan aludni.
Valakinek valami jó tanácsa?

A bukás nem baj, a hányás igen. Tudod, mi a különbség? Hányásnál erőlködés van, a bukás csak "kibuggyan" nyomás nélkül. A hányás mindig baj ennyi idősen, az betegséget jelez.
Próbáld sokféle képpen böfiztetni, több pózban felváltva. Nálunk ha más nem, a hasaltatás kihozza azt a böfit is, amit semmilyen böfiztetési póz nem. Amúgy nálam is mindhárom gyerek bukós, vagy az volt.

Szia! Az èn kislànyom is sokat bukott ès alig büfizett elejinte. Koala pózban fektettük az alkarunkra, amikor nyűgös volt a pocakja miatt, ilyenkor mindig megnyugodott ès nagyokat pukizott :D
Az infacol talàn segìthet, mint màr előttem le is ìrta valaki,nekünk is es vàlt be. Esetleg az espumisan cseppet èrdemes mèg kipròbàlni. Most 7 hònapos a kislànyom ès màr sokkal kevesebbet bukik, ès minden evès utàn büfizik :) Szerintem nem kell aggòdnod, ha szèpen növekszik ès többnyire jò kedélyű, kiegyensúlyozott.

Olyan szempontból baj, hogy simán okozhat bukást is és felriadást is, ha nem büfizik. Az én fiam is mindig ordítva kelt ilyenkor.
Próbálgasd a pózokat, nekünk az jött be, hogy hátradőltem, baba a mellkasomon, óvatosan paskoltam a hátát, a másik kezemmel meg a popsiját hintáztattam fel-le. De éjjelente így is voltak elmaradt büfik.
Ha mégse jön a büfi és leteszed, panaszkodásra, sírásra próbáld megint büfiztetni.

Anyatejes. Szoptatás közben többször megállunk büfizni. Néha sikerül neki. :-) Infacolt sajnos már a második héttől szedünk. Az tényleg nagyon jó. Kakilni is nehezen tudott, de az javult.
Mától nem eszek tejterméket, hátha az még segíthet.
Köszönöm a válaszokat! :-)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!