Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Darázscsípés esetén hogy...

Darázscsípés esetén hogy járjunk el?

Figyelt kérdés
Megcsípte a babám karját,eléggé bedagadt.10 hós
2010. jún. 14. 07:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Adj neki minél hamarabb kalciumot, és kenhetsz rá fenistilt vékonyan. Ha nem múlik létezik fenistil csepp is, ami jó rá, csak nem tudom milyen kortól adható.
2010. jún. 14. 07:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem biztos,hogy darázs volt,mire odaszaladtam,már nem láttam,csak hogy piros a karja,később feldagadt,a közepén fehér pont,abban mintha fullánk lenne,fekete pötty.calcimuscot ivott már.
2010. jún. 14. 07:16
 3/10 anonim ***** válasza:
a fullánkot azonnal ki kell szedni, mert folyamatosan pumpálja a mérget, miután a darázs/méh távozik. Azonnal kalciumot kell adni és fél órával a csípés után borogatás, Fenistil. Ha nem javul, akkor doki.
2010. jún. 14. 07:51
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

A darázsnak nem szakad ki a fullánkja, az csak bök, és kész. Sajnos akár többször is meg tud szúrni.

Ha méh csípte meg, akkor lehet ott a fullánk, az beleszakad sajnos, és tényleg ki kell húzni/kaparni azonnal, mert amíg benne hagyod a bőrben, pumpálja a mérget. (Méhészek anyósomék)

Calcium injekciós ampulla tartalmát kell beleönteni pici folyadékba, azt itasd meg a babával, és a csípés helyét kend be ecettel!

2010. jún. 14. 07:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Egyébként jó a calcium pezsgőtabletta is. Utolsó voltam.
2010. jún. 14. 07:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha érdekel a népi gyógymód, akkor kipróbálhatod ezt is: Egy félbevágott vöröshagymát tegyél a duzzanatra, elég hamar le fogja vinni.

Ez igaz akkor is ha valaki mondjuk lenyel egy darazsat,méhet és a torkát csípi meg, ami ugye fulladásveszéllyel jár. Ilyenkor apróra vágott vöröshagymát kell a szájába adni és jól átrágatni, a hagyma leve leviszi a duzzanatot.

2010. jún. 14. 12:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Én ecetes borogatást tettem a fiam (6 éves) lábára (kalcium mellett), lódarázs csípte meg. Szerintem, ha nem javul, vidd el az orvoshoz!
2010. jún. 14. 13:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Nem tudtam kiszedni a fullánkot,de kisebb lett a duzzanat,meg olyan,mintha a közepéből lökődne ki a fullánk,de nem tudom kiszedni.14 óra eltelt,lehet még baja?
2010. jún. 14. 20:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz most már, majd magától ki fogja lökni a bent maradt darabot a bőre.
2010. jún. 15. 07:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi.Így is történt.Este bekentem svédcseppel,tudom,h nem szabadna,mert alkoholos,de ez volt kéznél,reggelre csak egy apró pont maradt a nagy duzzanatból.
2010. jún. 15. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!