Darázscsípés esetén hogy járjunk el?
Adj neki minél hamarabb kalciumot, és kenhetsz rá fenistilt vékonyan. Ha nem múlik létezik fenistil csepp is, ami jó rá, csak nem tudom milyen kortól adható.
2010. jún. 14. 07:16
2/10 A kérdező kommentje:
Nem biztos,hogy darázs volt,mire odaszaladtam,már nem láttam,csak hogy piros a karja,később feldagadt,a közepén fehér pont,abban mintha fullánk lenne,fekete pötty.calcimuscot ivott már.
a fullánkot azonnal ki kell szedni, mert folyamatosan pumpálja a mérget, miután a darázs/méh távozik. Azonnal kalciumot kell adni és fél órával a csípés után borogatás, Fenistil. Ha nem javul, akkor doki.
2010. jún. 14. 07:51
A darázsnak nem szakad ki a fullánkja, az csak bök, és kész. Sajnos akár többször is meg tud szúrni.
Ha méh csípte meg, akkor lehet ott a fullánk, az beleszakad sajnos, és tényleg ki kell húzni/kaparni azonnal, mert amíg benne hagyod a bőrben, pumpálja a mérget. (Méhészek anyósomék)
Calcium injekciós ampulla tartalmát kell beleönteni pici folyadékba, azt itasd meg a babával, és a csípés helyét kend be ecettel!
2010. jún. 14. 07:58
Egyébként jó a calcium pezsgőtabletta is. Utolsó voltam.
2010. jún. 14. 07:59
Ha érdekel a népi gyógymód, akkor kipróbálhatod ezt is: Egy félbevágott vöröshagymát tegyél a duzzanatra, elég hamar le fogja vinni.
Ez igaz akkor is ha valaki mondjuk lenyel egy darazsat,méhet és a torkát csípi meg, ami ugye fulladásveszéllyel jár. Ilyenkor apróra vágott vöröshagymát kell a szájába adni és jól átrágatni, a hagyma leve leviszi a duzzanatot.
2010. jún. 14. 12:05
Én ecetes borogatást tettem a fiam (6 éves) lábára (kalcium mellett), lódarázs csípte meg. Szerintem, ha nem javul, vidd el az orvoshoz!
2010. jún. 14. 13:57
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Nem tudtam kiszedni a fullánkot,de kisebb lett a duzzanat,meg olyan,mintha a közepéből lökődne ki a fullánk,de nem tudom kiszedni.14 óra eltelt,lehet még baja?
Semmi baja nem lesz most már, majd magától ki fogja lökni a bent maradt darabot a bőre.
2010. jún. 15. 07:10
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi.Így is történt.Este bekentem svédcseppel,tudom,h nem szabadna,mert alkoholos,de ez volt kéznél,reggelre csak egy apró pont maradt a nagy duzzanatból.
Kapcsolódó kérdések: