Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sokáig tipródtam miért változo...

Sokáig tipródtam miért változott meg a babám széklete,majd tegnap egész nap ment a hasa.Itt is kérdezgettem,végül ma dokinál voltunk. Hasmenéssel kínlódó csecsemők anyukáinak mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Egy hete kapott oltást és az váltotta ki nála a székletváltozást,3 hónapos.

Csak azért írom,bár nem helyes tudom ide így írni, de szeretnék segíteni a hozzám hasonlókon,ha valaki így jár gondoljon sz oltási következményre,és persze doki.

Tudom magamról mennyi fejtörést okoz,mi fogytunk is 40 dkg-t és azért az nem kevés.

Minden jót,és jó babázást mindenkinek!

2008. okt. 30. 10:15
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja és jellemző volt még a bukogatás,és az étvágytalanság.
2008. okt. 30. 10:21
 2/13 anonim ***** válasza:
Az 1 hete kapott oltást már rég elfelejtette, max 1-2 napi érzi a hatását ill kellemetlen következményeit. Nálunk is volt hasmenés 3 hónaposan napi 5-7 alkalommal. Kértem széklettenyésztést és egy kórokozó tenyészett ki belőle ami sumetrolimra el is pusztult aztán minden gond megszünt. Én csak azért irtam mert sajnos gyakori hogy elkapja valahonnan én nem hiszem hogy a védőotásnak lenne a hatása.
2008. okt. 30. 11:19
 3/13 A kérdező kommentje:
Nézd,nekem a doki ezt mondta,megnézte a kakis pelust,és ezt mondta.Ne idegesíts,mert már kezdtem megnyugodni.A kaki változás vasárnap kezdődött nálunk.Remélem nem lesz igazad,szeretném hinni hogy nincs baj, de azért köszi hogy lertad,majd odafigyelek.És ha nem változik szerinted a dokinő tovább vizsgálódik? Vagy hozzam neki ezt fel,bár nem vennémjó szemmel a kioktatást.
2008. okt. 30. 11:23
 4/13 A kérdező kommentje:
nem venné akart lenni
2008. okt. 30. 11:29
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem idegesiteni akarlak csak tanulságként irtam mert nekünk is azt mondta a doki hogy ennyi kakis pellus normális. Nekem nem tettszett mert előtte nem kakált ennyit és nagyon furcsáltam hogy megváltozott. Várj néhány napot és meglátod hogyan alakul. Nálunk fogyás nem volt csak min. hizás és nyügösség.
2008. okt. 30. 11:51
 6/13 anonim ***** válasza:

Milyen oltást kapott? A kötelező 3 hónaposat, vagy a rota vírus ellenit?

A rotának lehet mellékhatása a hasmenés, étvágytalanság, és kb. 1 hét alatt alakul ki, sőt akkor a legfertőzőbb a baba kakija is.

A kötelező oltás mellékhatásáról még én sem hallottam ezt, de ettől még lehet, a doki jobban tudja...

2008. okt. 30. 11:54
 7/13 A kérdező kommentje:

Azt mondta a doki,hogy a gyermekbénulás elleninek lehet ilyen hatása.

Nem is rosszindulatúnak vettem az írásod,csak persze örülnék ha nem az lenne.Igen én is azért voltam megiljedve,mert eddig napi egy volt,most meg kezdetben napi4,majd napi 8.

2008. okt. 30. 12:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekünk is nagyon ment a hasunk. Kezdetben 4-5, majd feltornáztuk 8-ra a pelusok számát. A széklet tenyészet, a vér és vizelet vizsgálat eredménye is negatív lett. Végül egy gasztroenterológus alaposan kivizsgálta, és kiderült, hogy laktózérzékeny. Az emésztetlen tejcukorra a vastagbélből felvándoroltak a bacik a vékony bélbe, és így nem tudott a víz felszívódni. Ez okozta a hasmenést.

Én mindenkinek csak azt tudom javasolni, ha megy a pici hasa orvos mindenképpen lássa!

2008. okt. 30. 12:22
 9/13 A kérdező kommentje:

És ez úgy is lehet hogy a 3. hónapra jön ki,nem mindjárt az elején?

Jó hogy én csak segíteni akartam, s a végén én kérdezgetek,de most már tényleg kezdek megijedni.De igazad van egyből orvos,ez a biztos,remélem nálunk is elmúlik.Most ti hogy vagytok?

2008. okt. 30. 12:26
 10/13 anonim ***** válasza:
1-2 vagyok nekünk 5 napos antibiotikum kezelés után teljesen elmult. Egyébként azt mondta a doki hogy lehet még a kórházban szedte össze és most jött ki.
2008. okt. 30. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!