Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves kislánynak tényleg...

1 éves kislánynak tényleg kicsi súly a 7600 gr?

Figyelt kérdés
A kislányom most vasárnap lesz 1 éves.Ma voltunk vásárolni,és megkérdezte valaki,hogy hány éves.Mondtam,hogy most lesz 1.Erre megjegyezte,hogy ilyen kicsi???nagyon rosszul esett.Tényleg nem egy evőbajnok,a doktornéni már küldött többféle vizsgálatra,hogy miért nem hízik annyit mint amennyi a "nagykönyvben" meg van írva.De nem találtak semmit.Jókedvű kislány,egész nap mozog,meg sem áll,mondhatnám azt is,hogy álmában sem.Amúgy én sem vagyok és az apukája sem egy égimeszelő.A múltkor voltunk gyógytornásznál az is azt mondta,hogy normálisan fejlődő gyereknek látja,nincs vele gond.Nem csont sovány,jó kis husis.De ez a mai dolog nagyon rosszul esett.Hiszen mi sem vagyunk egyformák.
2010. jún. 11. 22:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%
az én lányom 4 hósan volt ennyi. szerintem a dokinéni ne vizsgálatokra küldje, hanem mondja el Neked, hogy pontosan hogyan kell etetni, hányszor, mennyit és miket. Ő egy fejlődésben lévő szervezet, mindegy hogy mennyit nő a súlya, de FOLYAMATOSAN nőni kell, ha csak picit is. Illetve aludni, mert akkor épülnek be a tápanyagok. A fiammal most 2 évesen mentünk át ezen, ha érdekel hogy nekünk mit mondott a doki, szívesen leírom.
2010. jún. 12. 07:56
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem kicsi, az én lányom 7900 volt 1 évesen. Attól is függ, hogy ti szülők milyen testalkatúak vagytok. Mostani években az a meglepő az embereknél, amikor egy kisbaba normál méretű és ezért hívják kicsinek. Ahogy a felnőtteknél egyre több az elhízott, a gyerekeknél is egy többen születnek 4 vagy a feletti kilóval, nagy babaként.
2010. jún. 12. 08:42
 13/18 anonim ***** válasza:
a 4 kg feletti babák nem elhízottak feltétlenül, hiszen mint tudjuk a magasság és a testsúly arányt kell nézni. a 4,2 kg-os fiam olyan vékonynak tűnt a maga kis 60 cm-es magasságával ((:
2010. jún. 12. 09:01
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!amúgy 3200 gr-al és 52 cm-el született.Most 70 cm és 7600 gr.
2010. jún. 12. 09:37
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan az én lányom még csak 8 hónapos, most 7600 g körül van, de így is beszólogatnak, hogy milyen pici, meg hogy ne aggódjak, majd megnő. Nem értem, hogy miért kéne minden babának ducibbnak lenni. Nagyon sok husi babát látok a tanácsadáson, nem vagyok benne biztos, hogy az a jó. Szerintem ne aggódj, ha az orvos is rendben talált mindent, meg vidám, mozgékony a kiscsaj, akkor biztos nincs gond.

Amúgy mostanában mi ez a hisztéria, hogy csak a gömbölyű babák az egészségesek és a normál testalkat a szánni való? Tényleg ez a tendencia, de nem értem. Nekünk a doki minden alkalommal elmondja, hogy nagyon szép izmos, mozgékony, egészséges kislány, de egyes anyukák, meg főleg az idősebb ismerősök szánakoznak, hogy csak ekkora. Kis súllyal is született (2780 g), már akkor piszkáltak vele, a végén már kezdtem magam selejtesnek érezni, hogy nem tudtam nagyobbra növeszteni.

Bocsi, hogy hosszú voltam és kicsit eltértem a tárgytól, de nagyon jól esett kicsit panaszkodni.

2010. jún. 12. 13:09
 16/18 A kérdező kommentje:
Mikor a gasztroenterológián voltunk,ott egy idősebb doktornéni vizsgálta,nem talált nála semmit.Ő is azt mondta,hogy nem kell minden gyerek kövér legyen,és nem érti,hogy a doktornéni is miért aggódik ennyire,hiszen látszik a gyereken az hogy egészséges.
2010. jún. 12. 14:12
 17/18 anonim ***** válasza:
Az enyém egy évesen 7.2 kg volt.3.5 kg-mal született.
2010. jún. 14. 14:38
 18/18 anonim válasza:

[link]

Hát ha ebből indulok ki nem egy ideális helyen.

2024. máj. 6. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!