Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves kislánynak tényleg...

1 éves kislánynak tényleg kicsi súly a 7600 gr?

Figyelt kérdés
A kislányom most vasárnap lesz 1 éves.Ma voltunk vásárolni,és megkérdezte valaki,hogy hány éves.Mondtam,hogy most lesz 1.Erre megjegyezte,hogy ilyen kicsi???nagyon rosszul esett.Tényleg nem egy evőbajnok,a doktornéni már küldött többféle vizsgálatra,hogy miért nem hízik annyit mint amennyi a "nagykönyvben" meg van írva.De nem találtak semmit.Jókedvű kislány,egész nap mozog,meg sem áll,mondhatnám azt is,hogy álmában sem.Amúgy én sem vagyok és az apukája sem egy égimeszelő.A múltkor voltunk gyógytornásznál az is azt mondta,hogy normálisan fejlődő gyereknek látja,nincs vele gond.Nem csont sovány,jó kis husis.De ez a mai dolog nagyon rosszul esett.Hiszen mi sem vagyunk egyformák.
2010. jún. 11. 22:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%
szerintem nem gond a súlya. Az én fiam sem volt csupán 8,4 kg 1 évesen.Alig eszik és rengeteget mozog. 1 éves kora után elkezdtem neki Béres cseppet adni, naponta csak 1x4 cseppet a kis súlya miatt, és használ szerintem, mert 1,5 hónap alatt hízott 40 dkg-ot,ami nálunk szuper. Ne erőltesd az evést. Nálunk nincs etetőszék mert nem hajlandó beleülni, a konyhapulton eszünk, az ablakba. Én már nem bánom,csak egyen.Kitartás.
2010. jún. 11. 22:55
 2/18 anonim ***** válasza:
52%
Hát... nem tudom, de az én kisfiam 4 hónapos és 7700 g. Mondjuk ő jóval nagyobb az átlagnál.
2010. jún. 11. 23:21
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is volt már ilyen, fél éves koráig csak szopizott de alig hozott, Kis soványka volt, sokan megbis jegyezték, megvén sem vagyok vak! Aztán hozzátáplálásnál megindult a súlya, ma már 15 hónapos és 11,5 kg! Mondjuk napi szinten eszi a túróbrudit tejszeletet, vizet nem iszok csak szörpös vizet vagy cappyt iszok, szépen reggelizik ebédl vacsizik + még reggel este táp. Mindig addig megyek és adogatom neki mígeg nem eszi mind!

Majd meghízik ne aggódj!

2010. jún. 11. 23:24
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Az en lanyom 5 honaposan volt ennyi, pontosabban 5 honapos es 10 napos koraban volt 7900 gramm, de szerintem ne masokkal hasonlitgasd. Genetikailag is orokolhette illetve biztos a metabolizmusa is villamgyors, arrol nem beszelve, ha egyfolytaban mozog, meg almaban is, ahogy irtad, akkor az is belejatszik. Azt nem irtad, milyen magas. Ha rendesen fejlodik es vidam baba, akkor nem hinnem, hogy lenne valami gaz.
2010. jún. 11. 23:42
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

Szívem, ne aggódj!:)Az én lányom még ennyi sem volt, ha jól emlékszem.Most másfél és még mindig csak 8.2 kg.A mieink ilyen alkatok.Én is mindig utolsó voltam a tornasorban, mégis boldog vagyok.:)Kicsi, törékeny és gyönyörű cukorborsók.:)

A súlya mindig 3 percentil alatt volt, kivizsgálták, de teljesen egészséges.Néha persze megfogdosom a barátnőm hurkás kis tésztafelfújtját, aki csak 8 hónapos, de már 10 kg.:)

2010. jún. 11. 23:50
 6/18 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy felettem írják, ne törődj ezzel, az a lényeg, hogy egészséges.

Vannak kisebb-nagyobb, alacsonyabb-magasabb, vékonyabb-kövérek emberek. Ő pici. És? Nem az számít :)

2010. jún. 12. 05:48
 7/18 anonim ***** válasza:
Az ikerlányaim még ennyik sem voltak 1 évesen-7,2 volt mindkettő-,pedig normál súllyal születtek.Most 4 évesek múltak,és 13kg-osak.Semmi bajuk nem volt sosem,a dokink a harmonikus fejlődést figyelte,az rendben volt.Szinte sosem betegek,pedig már ovisok.Zárójelben hozzátenném,én örülök,h nem az ellenkező problémával kell küzdenünk.
2010. jún. 12. 07:25
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem egy kicsit gáz.Mivel az én kislányom 9 hónaposan 9kiló.Szerintem kevés kicsit a babád súlya.
2010. jún. 12. 07:26
 9/18 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is jobb, ha picit vékony, mintha elhízott. Annyi kövér babát látok mostanában. És az ő szívüket ugyanúgy terheli a túlsúly, mint a felnőttekét. SZóval ne aggódj, inkább örülj.
2010. jún. 12. 07:46
 10/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. A lányom két és fél éves és 12 kiló.
2010. jún. 12. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!