Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kell enni a bébiételből?

Mennyit kell enni a bébiételből?

Figyelt kérdés
Babám 4 és fél hónapos, egy ideje tápszeres, de sehogysem eszik napi 4nél többször, pedig 5x kéne, mindenhol azt írják, akkor jön ki a testsúlyának megfelelő mennyiség. Bár szépen gyarapszik, és már kóstólt többféle ételt (gyümiket), és ízlik is neki, de mennyit adhatok egyszerre belőlük? Kb 100 ml gyümipépet simán bevág. Így van meg az 5 étkezés.
2008. okt. 29. 10:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha már hozzászokott akkor annyit amennyi jól esik neki, úgy is kiköpi, ha már nem éhes.

Szerintem adjál neki rizspépet az laktató.

2008. okt. 29. 10:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenből annyit adj a babádnak amennyit kér és megeszik,hiszen ha nem éhes akkor már úgysem fogja tovább enni és kiköpdösi,de azért szerintem tarts egy rendszert,hogy mikor mit adsz a kicsinek,hogy megtanulj hogy mikor mit ehet.pl:delelőt tápszer és egy kis gyümölcs,délután tápszer és valamilyen bébiétel,este meg valami tejpép mert ezek nagyon laktatóak,és éjjel meg csak tápszer.

Nekem régen a védőnőnk mindig azt mondta,hogy nem számít hogy 4 szer eszik a baba egy nap vagy 6 szór a lényeg az,hogy szépen fejlődjön,súlyra,hosszra,és hogy mindig legyen elegendő pisi és kaki a pelusban mert akkor biztos,hogy nincs semmi baj.

2008. okt. 29. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!