Fázik a babám éjjel?
Ha fázna vagy melege lenne akkor sírna.
Milyen meleg a lakás éjjel?
Mi annak idején 19 fokra fütöttünk éjjel (téli a fiam) és egy hosszú ujjú bodyban, harisnyában és a hálózsákban aludt. Semmi takaró.
Ha belenyúlsz a zsákba és meleg van ott, akkor biztosan nem fázik.
19- 20 fokban ideális altatni, és nem kell hálózsák is + takaró, csak az egyik.
Egyébként a vérkeringés miatt hidegek a végtagjai, ez teljesen fiziológiás, idővel elmúlik. Azt kell megnézni, hogy a nyaka hátul milyen.
Fázni nem fázik, viszont ha túl beöltözteted, vagy túl betakarod, azzal megölheted, mert ez a leggyakoribb kockázata a bölcső halálnak. Ez járjon az eszedbe, mikor arra gondolsz, fázik, nem nem fázik.
Személyes tapasztalatom van. Kisfiam karácsonykor született, szóval téli gyerek. Hazavittük a kórházból, jó meleget csinaltunk nehogy fázzon. Eltelt néhány nap és én is azt tapasztaltam, hogy hideg az arca az orra, de a gyerek gyönyörűen aludt. Azt gondoltuk mi is, hogy biztosan fázik, igy vettünk egy kis olajradiátort amit be raktunk a kiságya alá. A házban 26 fok volt már mi majd meghaltunk a nagy melegbe de a gyerkenek csak hideg volt továbbra is az orra arca keze. 😀
Mivel az első gyerek volt eléggé kis kezdők voltunk, így mivel sajnáltuk a gyereket magam mellé vettem. Na ott nem volt hideg sose semmije. Csak a bibi az volt 3 évig nem aludtam rendesen tőle mivel odaszokott. 😁 a második gyerek is téli baba volt, nála már okosabbak voltunk. Őt már nem kapattuk magunk mellé. Rájöttünk hogy ha fázna sírna. Ilyenkor még fejletlen a keringésük azért hideg az arca. De ez nem azt jelenti, hogy fáznak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!