Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nehéz a fülhőmérőt JÓL használni?

Nehéz a fülhőmérőt JÓL használni?

Figyelt kérdés
Akarok venni,de az egyik boltban azt magyarázták,hogy nem is olyan könnyű,hogy jól legyen a fülbe.17 hósómnak akarok venni
2010. jún. 10. 14:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
nekem azt mondta a védőnő,feelesleges kidobni cumis,meg fülhőmérőért nehéz ezreket,pontatlanok,és a babahőt amúgy is popsiban kell mérni,majd levonni belőle 0.5öt.így hát a digitálisat bekrémezem,és bedugom neki.azt az 1 percet nagyon jól viselte,tegnap pont mértem este,mert belázasodott az oltástól.38.5 lett,kapta i a kúpot.kíáncsiságból kipróbltam egy cumisat,mert azt kaptuk ajándékba,36.2!mért.kukába vele!!!
2010. jún. 12. 21:47
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem ér. Kb. hőt sem mér, mert van, hogy 2 egész az eltérés 2 mérés között, fél perc különbséggel.

Azt meg nem értem, miért dugdossa az egyik válaszoló a 3 éves gyereke "seggébe" (általa idézem) a lázmérőt, ekkora gyereknek rég lehet a hónaljában mérni. Én kislányomnak 10 hónapos kora óta ott mérem. Azért vagyok az anyja, hogy arra a fél percre le tudjam foglalni. Meg kúpot sem adok neki, inkább szuszpenziót.

2010. jún. 12. 21:55
 13/17 anonim ***** válasza:

Rota vírust kapott a kislányom, közel 40 fokos lázzal vittük kórházba. A fülhőmérő 36,7-et mutatott.

Százszor próbáltuk, százféleképpen, de soha nem mutatott elfogadható értéket. Egyébként meg, ha ennyire össze-vissza mér, hogyan alszik nyugodtan az az anyuka, aki ezzel ellenőrzi, hogy nem lázas-e a gyerek? Megméri popsiban, beadja a lázcsillapítót, majd leellenőrzi a fülhőmérővel és megnyugszik, hogy már csak 32,1 a gyerek hőmérséklete?....:)

2010. jún. 12. 22:00
 14/17 anonim ***** válasza:
Szia, én is nagy dilemmában voltam nemrég hogy milyet vegyek, mert természetesen van sima digitális, de egy beteg gyereknél nagyon nehéz folyamatosan azzal ellenőrizgetni. Főleg éjszaka. És nekem sikerült egy nagyon jót vennem, de nem fülhőmérőt, hanem a dm-ben vettem digitális homlokhőmérőt. Dr. valami a márkája, és szuper. Leellenőriztem azért a sima lázmérővel és hajszál pontosan mér, ha egymás után 3x méred meg 1 perc alatt, akkor is csak ilyen pár tizedes fokos eltérés van, hogy nem 37,1, hanem csak 36.9, max ennyit téved , de nnyit még a sima lázmérő is téved, ha egymás után 3x mérsz vele. Irtó könnyű használni és 2mp alatt beméri. Én nagyon ajánlom. És sokkal jobb mintha a fülébe dugdosnád mert az a legtöbb gyerek nem is szereti ám. Ezt pedig a fiam már tartja a homlokát amikor előveszem.
2010. jún. 12. 22:55
 15/17 anonim ***** válasza:

Mi is homlokon mérőt vettünk, sajnos már vagy 4x volt lázas a kicsi, aki ebben a hónapban 1 éves. (3x oltás, 1x fogzás miatt). A legmagasabb 4 hónapos oltás utáni éjszak 39.2 volt. Arra ébredtem, hogy nyöszörgött mellettem, gyorsan végighúztam a homlokán (azért gyakorolni is kell, és ennyit mutatott! Az elején picit megbántuk, hogy kiadtunk rá 9 ezret, de aztán mégis jól döntöttünk, mert belejöttünk a használatába. Magunkon is használtuk. A lényege, h szemöldök fölé kb. 1 cm-re kell tenni az érzékelőt, és odanyomva úgy végighúzni, hogy kb. 5 mp alatt érjen a halántékáig, aztán megvárni, amíg csipog. Össz. ez olyan 6-7 mp. Ráadásul a kisfiam utálja, pedig ez végképp nem fáj... Mindig hülyéskedünk, hogy a gyerek nem bírja a zöldfény-terápiát:) (Zölden világít, amikor a homlokára nyomom). Egymás után így is vagy 3x mérjük, hogy biztosak legyünk az eredményben.

A "nehézségei" ellenére mégis nagyságrendekkel egyszerűbb és gyorsabb használni, mint a popsiban való mérést...

2010. jún. 12. 23:52
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.Homloklázmérőnk /infrás/ van.NEkünk az nem mér jól,ezért akarunk mást.
2010. jún. 13. 13:14
 17/17 anonim ***** válasza:
52%
Tegnap 21:55 -ösnek üzenem jó hogy olyan ügyes anyuka!Nem mostanra értettem a seggbe kotorászást, hanem mikor kisebb volt!!Lehet rosszul fogalmaztam, mert tudod sietett a sz.r anya a lázas gyerekéhez!!!!!!!!!!!!Nem kell lefikázni és pláne nem ítélkezni ki milyen anya.Nekem ez a véleményem, neked pedig az.Nekem csak jó tapasztalataim vannak és ennyi!!!Bár soha ne lenne szükségünk semmilyen formájára a lázmérőknek!!! Minden jót és lázas mentes napokat!!!!Mindenkinek!!
2010. jún. 13. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!