Nehéz a fülhőmérőt JÓL használni?
Semmit nem ér. Kb. hőt sem mér, mert van, hogy 2 egész az eltérés 2 mérés között, fél perc különbséggel.
Azt meg nem értem, miért dugdossa az egyik válaszoló a 3 éves gyereke "seggébe" (általa idézem) a lázmérőt, ekkora gyereknek rég lehet a hónaljában mérni. Én kislányomnak 10 hónapos kora óta ott mérem. Azért vagyok az anyja, hogy arra a fél percre le tudjam foglalni. Meg kúpot sem adok neki, inkább szuszpenziót.
Rota vírust kapott a kislányom, közel 40 fokos lázzal vittük kórházba. A fülhőmérő 36,7-et mutatott.
Százszor próbáltuk, százféleképpen, de soha nem mutatott elfogadható értéket. Egyébként meg, ha ennyire össze-vissza mér, hogyan alszik nyugodtan az az anyuka, aki ezzel ellenőrzi, hogy nem lázas-e a gyerek? Megméri popsiban, beadja a lázcsillapítót, majd leellenőrzi a fülhőmérővel és megnyugszik, hogy már csak 32,1 a gyerek hőmérséklete?....:)
Mi is homlokon mérőt vettünk, sajnos már vagy 4x volt lázas a kicsi, aki ebben a hónapban 1 éves. (3x oltás, 1x fogzás miatt). A legmagasabb 4 hónapos oltás utáni éjszak 39.2 volt. Arra ébredtem, hogy nyöszörgött mellettem, gyorsan végighúztam a homlokán (azért gyakorolni is kell, és ennyit mutatott! Az elején picit megbántuk, hogy kiadtunk rá 9 ezret, de aztán mégis jól döntöttünk, mert belejöttünk a használatába. Magunkon is használtuk. A lényege, h szemöldök fölé kb. 1 cm-re kell tenni az érzékelőt, és odanyomva úgy végighúzni, hogy kb. 5 mp alatt érjen a halántékáig, aztán megvárni, amíg csipog. Össz. ez olyan 6-7 mp. Ráadásul a kisfiam utálja, pedig ez végképp nem fáj... Mindig hülyéskedünk, hogy a gyerek nem bírja a zöldfény-terápiát:) (Zölden világít, amikor a homlokára nyomom). Egymás után így is vagy 3x mérjük, hogy biztosak legyünk az eredményben.
A "nehézségei" ellenére mégis nagyságrendekkel egyszerűbb és gyorsabb használni, mint a popsiban való mérést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!