Hogyan altassam el? 14 hónapos a kislányom és már kb.3 hónapja fél és 1 óra telik el az altatással.
Reggel 7-8 óra között kel, 1-2 óra között alszik kb.2 órát, és este 9-10 óra között van az utolsó felvonás :)
Nagyon idegőrlő mert énekelek neki, zenét hallgatunk, simogatom, paskolgatom, semmi nem használ. Nyűglődik, sír, fel akar kelni, dobálja magát, rugdos, ha az ölembe akarom venni, még rosszabb a helyzet.
Már nem rácsos ágyban alszik, hanem sima kiságyban a saját szobájában. Mindig azonnal bemegyek hozzá ha sír, éjjel is többször felébred, akkor teázik és úgy visszaalszik. Egyébként még reggel és este tápszert kap. Jól fejlődő, szép nagy baba, már 1 éves kora előtt elindult és már 5-6 szót mond. Napközben rengeteget játszunk, olvasunk, mondókázunk, homokozunk, szaladgálunk, azzal biztosan nem lehet gond, hogy nem fárad el eléggé. Vagy éppen ez a baj?
A caffea tosta segíthet? Vagy vmi más ötlet?
Most a nagy melegben ha lehet még rosszabb a helyzet.
Szia! Nálunk az esti rituálé elhagyása hatalmas nagy könnyebbség lett. 14 és fél hónapos a lányom és nemrég elkezdte hogy az esti tápszernél beteszem az ágyába, felkapcsolva hagyom a villanyt csak tekerek rajta hogy ne olyan erősen világítson és kijövök a szobából. Addig csendben vagyok mert akkor nem alszik el ha zörgök. Mindaddig hozzá teszem altatgattam, és most meg leszokott róla. Van hogy van egy negyed órás nyekergés de nem megyek be.
Napközben viszont úgy teszem le, hogy üveg tea, belefekszik az ölelmbe és 3 perc után berakom.
Lányom 19 hós. Nálun k ez az esti program:
Mese olvasás, evés, fürdés, fogmosás, öltözés, puszi az egész családnak, majd berakom a kiságyba. Ott alszik el egyedül. Általában szó nélkül, van, hogy ő mászik befelé, hogy menni akar aludni.
Nekünk az altatás volt a legnagyobb problémánk, rengeteget kínlódtunk. Hónapokig minden egyes alvásnál a babakocsiban tologattam a kerteb. Tűző napon, szakadó esőben . stb. Volt ennél különk is, amikor egyszer csak betellt a pohár... Onanntól a kiságyban egyedül alszik el. Nem megyek be, A nappali elalvásnál volt kb. 5-10 perc hiszti, de már annyit kínlódtam, hogy nem érdekelt, és egy pár nap alatt megszokta. Amióta este is magától alszik el, azóta nem is ébred fel éjjel inni, enni stb. Neki is sokkal jobb így. Szóval szerintem kitartás! Legyél szigorú, következetes, tuti mindenkinek jobb lesz. Alakítsd úgy, ahogy neked jó. (Én nem rakom még egy ideig rendes kiságyba, szerintem az korai volt, amíg nem tanulnak meg normálisan elaludni)
Köszönöm szépen a jó tanácsokat lányok, megpróbálom, hogy nem altatgatom.
Talán az is baj, hogy nem cumizik, nem szopja az ujját, nincs alvós állata. Megpróbálom bevezetni az állatkás alvást :)
Szép nyarat jó egészséget nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!