Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen nagy hőségben is kell...

Ilyen nagy hőségben is kell az 10napos újszülöttre sapka, és milyen?

Figyelt kérdés
rendes cérna sapka,mint a téli,csak vékonyabb kiadás,vagy abszolút nem kell rá,ha árnyékban van?
2010. jún. 10. 06:30
 1/9 anonim ***** válasza:
10 naposan még nagyon sérülékeny, a legkisebb széltől is lehet baja, úgyhogy egy vékony cérnasapkát adj rá. Vastag nem kell, lényeg, hogy a kis feje, és a füle védve legyen. A fiam tavaly júliusban született, és végig adtam rá sapkát.
2010. jún. 10. 06:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha nagyon akarsz rá adni, akkor vékony pamutsapka. Az én lányom tavaly június 10-én született, már hazahozatalkor sem adtunk rá, olyan hőség volt. Két hetes korától mertem szabadba vinni, nem adtam rá sapkát árnyékban, szélcsendes helyen. Megfülledt volna! Szerintem 10 naposan még ne vidd ki, várj még egy hetet!
2010. jún. 10. 06:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem tegyél rá egy nagyon vékony kis sapit.
2010. jún. 10. 07:10
 4/9 anonim ***** válasza:
10 előtt vagy 17 után vidd ki és szerintem nem kell sapi, ha szélcsend van. nap közvetlenül ne érje
2010. jún. 10. 07:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha meleg van es arnyekba van, nincs szel ne adj ra sapit. Azert mert nagy melegben a babak nem tudjak meg konrolalni a testhomersekletuket. Az egyik testresz amin kereszutl a legjobban tudjak magukat huteni a hosegben az a fejuk. Ezert is szoktak mondani, hogy ha bemesz telen egy meleg helysegben hirtelen a hidegbol azonnal vedd le a baba sapkajat mert igy jobban tudja konrolallni a test homersekletet. Szinten ilyen okbol nem szabad sapkaban altatni a babat.
2010. jún. 10. 08:53
 6/9 A kérdező kommentje:

akkor ma amíg kiviszem a kórházból a kocsiig hordozóban,nem kell rá sapi.és estére ha esetleg kimegyünk levegőzni árnyékban szélcsendben sem kell.

még egy:

ha sapi akkor füles,vagy olyan ami nem takarja a fület,vagy csak félig?

2010. jún. 10. 09:05
 7/9 anonim ***** válasza:
egy nagyon vékony sapit adj rá, nem kell füles, főleg a kis kutacsa a lényeg... Legalábbis nekem ezt mondta tavaly ilyenkor a gyerekorvos. Mi 3 hetesek voltunk.
2010. jún. 10. 09:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Olyan, ami nem füles, és félig takarja. ne aggódj, ugyanígy jártunk, hőségben vittük haza a gyereket, azt hittem, nem éli túl hazáig sem, egyszál rövidujjú bodyban, hazáig háromszor álltunk meg az árnyékban. Nem lesz semmi gond, a kocsiig esetleg vékony fületlen sapi, kocsiban semmi, a levegőzéssel pedig várnék még egy hetet, ahogy írtam is. Hadd erősödjön még!
2010. jún. 10. 09:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Mindenki "sapkát" javasol, de az meleg. Lehet kapni nagyon vékony, szinte átlátszó szövésű kis fülvédős kalapokat egészen pici méretben is ami szellőzik, de a széltől, naptól mégis óvja a kis buksiját, az elég lesz.
2010. jún. 10. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!