Hogy haladsz a házimunkával, ha mindkét gyerek igényli figyelmed, és jó idő is van?
Nagylányom 2 éves, vele még ellenék, segít is már, de a kicsi 3 hós, és nagyon igényli a társaságot. Már keveset alszik, párszor fél órát, azalatt nem végzek semmivel-főleg, hogy általában akkor etetem, altatom, öltöztetem a nagyot, mert persze, hogy nem egyszerre alszanak.
A kicsit ha ki is viszem hordozóban a konyhába, nem marad meg, csak ha a szemébe nézve szórakoztatom.
5 köbméter vasalnivalóm van már, mert a jóidőben nagylányom állandóan az udvaron akar lenni...
Egy darabig-meg néha elhallgatom, hogy sír, üvölt vagy hisztizik ez-az, de sokáig nem bírom.
A házimunka meg már rám szakad....
(vannak ilyen korszakaim, amikor úgy érzem, nincs menekvés. Máskor meg könnyen megy minden... de most nagyon nem:.(((
Sehogy.. :o))
Nekem csak egy lányom van, 16hónapos örökmozgó, akkor tudok csinálni valamit is amikor alszik ebéd után 1-2órát, vagy ha a párom itthon van este 7után. Anyukámék néha besegítenek, úgy hogy vigyáznak a lányra, de ez heti egy alkalommal 2-3óra. Ez az idő nagyjából elég a gyors ténykedésre, de a vasalnivaló nem fér bele, azt este 8-9után csinálom ha van kedvem és energiám...
Én kenguruval nem tudok dolgozni, próbáltam...
Este meg akkor lenne időm, ha mindenki alszik-fél 10 mire a nagylányom is elalszik.-nekem akkor már semmi energiám nekiállni sem mosogatni, sem vasalni. Mazohista nem vagyok-pedig egyszerűen máskor ne menne.
Írják itt páran, hogy 5-kor kelnek, meg 22-kor állnak neki, na ez nekem nem megy...
Az elmúlt 2 évben nem aldutam többet 6 óránál, most még annyit sem. Olyan vagyok már mint a mosott sz...r...
szia! a helyzet ugyanaz, csak nálunk 20 hónapos a nagyfiú, 5 hónapos a kislány :)
én nem tudok kenguruval vasalni! béna vagyok tuti. egyszerűen nem látok a gyerektől rendesen és félek, hogy baleset lesz a vége - ezért csak egyszer próbáltam.
így most már csak azt vasalom, ami muszáj - a kicsik bodyait, magyarán az alsóneműt. a többi melót a nagyobbal együtt csináljuk, kaját az utóbbi pár napban rendeltem, vagy előző este összecsaptam. így tudunk csavarogni többet.
nem vagyunk polipok, csak két kezünk van, ezt be kell látni :)
Mintha én írtam volna ki a kérdést...
Hát, amikor a nagylányom kint van az udvaron, akkor nyitva hagyom az ajtót, és szólok neki, hogy kiabáljon, ha baj van. Általában ül a hintában, vagy kutyázik. De nem nagyon díjazza, hogy ott hagyom egyedül, ezért csak 5 perces dolgokra van idő. Pl. bekészíteni a mosást.
Amikor délután nagyot alszik, a kicsi persze akkor fent van. Én akkor szoktam még csinálni ezt-azt, a kicsi vagy elvan a játszószőnyegen, vagy dünnyög, ez van. A férjem épp a héten verte ki a hisztit, hogy nem volt vasalt inge dolgozni. Hát, Istenem, egyszer egy életben ő is kivasalhat egy inget. Portörlés nem volt, amióta a kicsi megszületett. Könyörgöm egy bejárónőért a férjemnek, de nem nagyon akar idegent beengedni a házba. Akit ajánlottak, az meg nem jönne ki vidékre. Hát, ez van.
háááát... nem épp zökkenőmentesen tudok én sem mindent megoldani.
a nagyobb 21 hós, a kicsi 4 hós... néha a hajamat tudnám kitépni, de nem cserélném el semmi másra ezt az időszakot.
úgy vagyok vele, hogy a háztartás csak másodlagos, és nem hagyom magam azon bosszankodni, hogy nincs patikatisztaság vagy rend állandóan.. két ilyen kicsi mellett a rendrakás úgyis oylan, mint hóesésben havat lapátolni :)
ami nekem időspórolásnak bevált, az a nagybani főzés-készétel fagyasztása. csak ki kell venni, esetleg kis köret mellé és nem a tűzhely mellett raboskodom.
hétközben cask gyors porzsívózás, ez-az letörölgetése, meg felmosás van. a normális takarítás csak hétvégén, gyerek nélkül.
Vasalni csak a férjem dolgozós holmijait, amúgy semmi egyebet, én a precíziós teregetésre+hajtogatásra esküszöm.
nagy nehezen összespóroltunk egy mosogatógépre, na ez egy álom, lányok, ne tétovázzon aki megteheti, hanem állítsa csatasorba mihamarabb!
nálunk is neces a napirend, épp most kezd átszokni napi 1 alvásra a nagyobb, és ha ez így marad - persze csak ha valamin nem csúszunk el reggel -, akkor dél körül lenne kb 1,5 - 2 óra mikor mindkettő alszik... nagyon jó lenne, mert eddig felváltva aludtak és tényleg nem haladtam semmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!