Hogyan lehet egy 7 hónapos babát leszoktatni a hisztizésről?
Sehogy. Majd megnő.
Ez teljesen jogos, korának megfelelő viselkedés.
Hát általában ez a gyerekel jár hiszen minden 7 honapos baba gyerek hisztizik söt még 5-6 évesen is :)
Amit tudok ajánlani hogy probáld meg lenyugtatni illetve kedvében járni lehet. Egyszerüen csak hisztis , szerintem nemsokára bedobja a szunyát :)
Tudod, ő még nem tudja, hogy az az érdekes tárgy attól még megmarad, hogy nincs nála. Ő azt hiszi, hogy végleg vége, elveszett meghalt, soha nem lesz többet ilyen.
Mintha te találnál valami nagyon csodás kincset, amilyet nem láttál még soha, majd elvesztenéd pár perc múlva végleg és dokumentálatlanul. Jogos a kétségbeesés!
Majd rájön, hogy a dolgok nem ilyen súlyosak :)
Mi el szoktuk vonni a figyelmét, ha lehet.
Igen, igazad van nagyon pici még, de nem buta! Előbb-utóbb rá fog jönni arra, hogy a hisztivel mindent elér. Mivel ez téged idegesít, így megadod neki azt amiért éppen hisztizik, csak végre hagyja abba. Nekem 2 gyerekem van és csak a tapasztalatomat szeretném veled megosztani. Legyél nagyon TÜRELMES, kitartó és következetes. (Ami egyszer nem, az legyen mindig nem, hogy értse a kialakítandó rendszert.) Szeretettel, de határozottan mond neki, hogy azt nem szabad babrálni, nem! Természetesen hisztibe fog kezdeni, de te vagy az irányító! Ismételd el neki és adj oda valami olyat, amit neki is szabad. Aztán hagyd nyugodtan hisztizni. A karba hurcolásról is ez a véleményem. Fontos, hogy vidd olyan helyre a járókáját ahol lát téged, hallja hogy hozzá beszélsz, hogy ne azt érezze, hogy egyedül hagyod, de ha dolgod van nyugodtan tedd le. Jön majd a hiszti, de hidd el abba fogja hagyni, mert rájön, hogy nem ér el vele semmit. Ez nálam mind a 2 gyerek esetében Kb. 2 hétig tartó idegölő hisztizős időszak volt, és utána mintha elvágták volna, egy szó nélkül le tudtam tenni őket, és el tudtam tőlük venni bizonyos dolgokat. Ő is rá fog jönni, hogy nem akarsz neki rosszat!! Hidd el, (bár sokan azt hiszik) nem fog megutálni / megharagudni rád!
Nagyon sok türelmet, kitartás és következetességet kívánok neked, mert nagyon megéri!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!