Milyen krémmel kezelitek az ekcémát? 5 hónapos kisfiú
Shea vaj sokaknak bevált, kisfiamnak nem, de egy próbát megér.
Én Biodermát használok neki, felváltva kakaóvajjal. Nagyon sok mindent kipróbáltam, még ezzel a kettővel a legjobb a helyzet. De vész esetén néha a szteroidos krém segít csak.
Nekünk a la roshe posay lipikar ap+ termékei váltak be. Fürdető és testápoló, néha stick.
De nálunk nyomozás van, orvos szerint van még valami, amiről nem tudunk, allergiás lehet másra is. (Tej, tojás, szója, csirke- és marhahús, ami biztos eddig...) Legutolsó a csirkehús elhagyása volt, na azóta nem jött elő az ekcéma, végre. Nem azt írom, hogy nálatok is ez van, de nem árt számításba venni.
Igen, gyerekorvos utal rá, fizetős. Tényleg érdemes nyomozgatni, mi is futottunk egy ilyen kört.
Mosó- és öblítőszer is lehet a másik bűnös.
(Első válaszoló voltam.)
Hát nem egyszerű. Ne érezd magad szar anyának, nem a mi hibánk.
Egyébként olyat eszel, ami nyomokban tartalmazhat? Oké hivatalos dolgok miatt kell ráírni de ezek a termékek olyan gyártósoron készülnek, ahol tejet tartalmazó termék is, így szennyeződhetnek azok is, amibe alapból nem tesznek. Én tapasztaltam már ilyet, tünetem volt tőle, a gyereknek én nem is adhatok ilyesmit. Ez tovább nehezíti a diétát. Ha ennek ellenére nem szűnnek meg a panaszok, jelen esetben az ekcéma, akkor lehet további allergénekre gondolni. Ha nem bírod a diétát vagy nem tudjátok mi okoz még gondot, akkor adj tápszert! Peptit vagy Pregomint kaphat első körben, azt gyerekorvos is kiírja, ha az se jó, akkor Neocate tápszert tud kiírni gasztroenterológus, annak már muszáj jónak lennie (annak az összetevőire ritka az allergia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!