Milyen körkülönbséget gondoltok ideálisnak? 2 / 2,5 / 3 / 3,5 év?
Én ovis kor végén/iskolás kor elején gondolom ideálisnak,mikor már önállóbb, nem viseli meg a dolog, és nekem is könnyebb hogy nem kell egy totyogós mellett egy újszülöttet is ellátni.
És vissza is tudok így menni dolgozni,tudok kicsit visszarázódni a felnőtt világba, nem egybe kb 6 évet itthon lenni.
De ez én vagyok,minden család más nyilván.
Nálunk 4.5 év van. Angliában élünk, itt 4 éves kortól már iskolások, ha még ősz előtt születtek. Na az enyém nyár végi, úgyhogy ment is 4 évesen. Nagyon jó volt, hogy ő 9-3-ig odavan suliba, tudtam babázni. Igazából 2 évet terveztem, de csak 2-2.5 éves korába kerültünk pozícióba, hogy próbálkozhassunk. Ez utána azért tolódott ki, mert elvetéltem 2x is. De végül, mikor megszületett ekkora korkülönbséggel a kistesó, arra gondoltam, nem is rossz, hogy így alakult. Így legalább nem volt féltékenység és tudott kicsit segíteni a nagy, meg önálló is volt már, nem kellett 5 másodpercenként ellenőrizni, hogy nehogy felmászik a polcra és onnan meg leesik, felfogta, hogy már nem tudom cipelni, hogy tekintettel kell lenni a picire, tényleg óvatosan bánt vele.
Féltem, hogy túl nagy lesz a korkülönbség és nem tudnak majd együtt játszani. Tévedtem. Hihetetlen jót el tudnak játszani...és a kicsi nem hagyja magát, mikor a nagy rászáll. Tanítja mindig a nagy. Azt hiszem, nem is választanék más korkülönbséget, max féléves csúsztatással előre vagy hátra, de nálunk a 4.5 év nagyon bevált.
A kicsi 3 éves múlt, a nagy 7.5 éves.
Igazából szerintem emberfüggő, hogy kinek mi jön be, azonkívűl meg mázli is, hogy tényleg a gyerekek is jól alkalmazkodjanak.
Én és tesóim között 2 év volt, és 11 év. Na, hát a legjobban a 11 évvel fiatalabb tesómmal voltam el. Hihetetlen élmény volt számomra 11 éves lányként egy kis babát szórakoztatni, nevelni, vigyázni, tanítani. Sok mindent akkor tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!