Mennnyi korkülönbség van gyerekeitek közt? És mennyit tartotok ideálisnak?
én szeretnék még egy gyereket,most 7 éves alányom,ugyhogy hameg születik a második,9 év lesz a korkülönbség kb.
az ideális sztem 2-3 év.
Pont két év a korkülönbség (fiam 3,5 éves a lányom 1,5 éves)
Szerintem ez így teljesen jó. Egyetlen percét se bánom.
Nálunk először 1,5 ,utána 2 éve lett a korkülönbség.Bár az eleje nehezebb,de kis korkülönbség esetén a testvérek hamarabb,és jobban tudnak együtt játszani,másrészt pedig gyorsabban letudja az ember a nehezét.:)))
A nagy korkülönbségnél a nagyobb gyerek többet tud segíteni,jobban megérti,h rá esetleg kevesebb idő jut,és van egy kis szusszanás az önálló gyerek mellett mielőtt az ember újra fejest ugrik a babázásba.:)
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai,én sosem bántam meg az "egyik pici másik kicsi" felállást,pedig volt olyan korszak is,amikor négy 4 év alatti gyerek volt a családban.:))
Mi 3 vagy 4 évet tervezünk.
Az hogy mi az ideális, az baba, mama, család, körülmények stb függő szerintem. Nincs ebben egyetemes igazság. Nekem a legtöbbet azok az anyukák panaszkodtak eddig, akiknél nagyon kicsi vagy nagy a korkülönbség, de lehet, hogy ez is csak véletlen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!