Korai lenne az első trimeszterben vásárolni a babának?
Sajnos eléggé "akciófüggő" vagyok, sokszor megveszek dolgokat csak azért, mert jó vétel és aztán úgy vagyok vele, hogy majd kihasználom, majd hordom, stb.
Most vagyok 8 hetes, és megláttam az egyik bababolt honlapján, hogy a babakocsikra most kedvezmény van, és azt a modellt is érinti, amilyet vennénk majd a babának. Majdnem 90 ezer a kedvezmény, szóval nem olyan elhanyagolható összeg.
A szín fekete, vagy szürke lenne kisfiú és kislány esetében is, szóval a baba neme most itt nem számít.
De nem korai megvenni már most?
Beszéld meg a férjeddel.
Én megveném, ha biztos lennék benne, hogy azt akarom majd választani.
Én is így vagyok, hogy tuti ez lesz az, amit megveszünk és mindegy, hogy most, vagy 4-5 hónap múlva...
Csak anyukám is nemrég szült és még annyira bennem van, mikor mondta, hogy ő sem nekem, sem az öcsémnek nem mert hamarabb vásárolni, nehogy valami baj legyen és utána szörnyű lenne a már megvásárolt babaholmikat kerülgetni, pakolni.
Egyébként sokszor van babakocsiknál is írva, hogy csak most csak eddig 50% kedvezmény stb, és még 1 év után is ennyi...
Mi is azért vettük meg (bár az már kb a 36. héten volt) a miénket mert "szorìtott a határidő", aztán hónapok múlva is ugyan annyi volt, csak a határidőt tolták hátrébb.
Plussz nem tudhatot, hogy mondjuk fél év múlva is tetszeni fog-e, vagy találst esetleg jobbat.
Azt nem mondom, hogy akár simán el is vetélhetsz a hetekben, mert akár szülés közben is lehet baj
2,Ez olyan dolog, hogy bárkivel történhet bármi.
Kisgyerekek is halnak meg, kamaszok is, fiatalok is, akár úgy is meghalhastz, hogy reggel félrenyeled a kaját, de erre nem az a megoldás, hogy akkor mostantól nem eszel, szerintem nem szabad ilyenekre gondolni, mert csak belebolondulsz.
Majd ha megtörténik a baj, akkor ráérz ott és akkor gondolkodi, hogy hogyan tovább, addig fölösleges energiapazarlás.Koncentrálj a jó dolgokra, a babának is jobb, ha kiegyensúlyozott, vidám vagy.
Én az első terhességemnél valami 7-8 hetes voltam, mikor lecsaptam egy légzésfigyelőre, mert nagyon jó áron volt. 9 hetesen kiderült, hogy elhalt a terhességem. Hát, mit mondjak... szar volt még ránézni is a dobozra. De aztán terhes lettem újra ( 16. hétig semmit nem vettem, nem babonából, csak nem akartam megint valamit kerülgetni, ami arra emlékeztet, hogy elvetéltem, ha esetleg újra megtörténik), a kislányomnak is jó volt később az a légzésfigyelő...
Nem tudom, nem vásárolgatnék már korán, mert velem ugye megtörtént, amire gondolni se akarunk.
Viszont ha meg is esik a legrosszabb, fölösleges nem volt, mert ez nem azt jelenti, hogy nem lehet gyereked, a következő terhességed lehet sikeres. Csak hát nem túl jó érzés, hogy az a valami ott van (addig, amíg nem születik babád, mert utána ez elmúlik). Tégy belátásod szerint, én nyilván a negatív tapasztalat miatt fogom inkább vissza magam ilyen esetben, akivel meg nem történt ilyen, abban sokszor fel sem merül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!