Goldlily spirál felhelyezése előtt semicillint kell szednem, de még szoptatok. Neked is mondta az orvos?
Nem, nekem nem mondta :o)
Szerintem mindenképpen beszélj vele erről, én úgy tudom szoptatás alatt nem szedhető.
Megint én. Úgy látszik rosszul emlékeztem...
Ezt találtam neked:
Kérdés:
A feleségem felfázott, és az orvos felírt neki Semicillin kapszulát(500 mg) amit 6 óránként kell szedni négy napig. A kérdésem az hogy a négy hónapos kisfiunknak árt-e a kezelés ? A háziorvos és a védőnő azt mondta, hogy nem lesz probléma, ami miatt gyanakvó lettem az, hogy a betegtájékoztatón a szoptatás felfüggesztését javasolják.
Válasz:
A levelében említett gyógyszer, szoptatás alatt valóban szedhető, szükség esetén, már szinte évtizedek óta alkalmazzuk. Előfordulhat a szedés alatt, hogy a pici hasfájóssá válik, széklete megváltozhat. Ezek azonban átmeneti problémák. Jelen esetben tehát az a fontosabb, hogy az anya meggyógyuljon, és egészségesen szoptasson, lehetőleg minél tovább.
Dr. Gömöri Ágnes
semicilin az egyik szoptatás alatt is használható antibiotikum
kisebb kockázat, ha beveszed, mintha nem.
viszont a goldlily-t nem ajánlom, csak az elmúlt héten volt 2 abortuszosom mellette
Köszönöm a válaszokat.
Érdekes, h valaki azt írta egy hét alatt 2 abortusz...nagyon "érdekes"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!