Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babám jóformán még...

8 hónapos babám jóformán még semmit nem csinál magától. Ez baj?

Figyelt kérdés
8 hónapos a kislányom, kiegyensúlyozott, nyugodt, türelmes, imád enni, aludni. Viszont lusta is ezek mellé. Több ismerősöm is meséli, hogy az ő ilyen idős gyerekük már rég mászik, feláll, felül. Ő nagyon jól érzi magát úgy ahogy éppen lerakom... Természetesen forogni tud, de az se sűrűn hozza lázba. Nagyon szépen ül, de ennyiben ki is merül minden, amit csinál. Elég jó súlyban is van, én igazából erre fogom. Állandóan jókedvű, még a fogzás se viseli meg, de valahogy a mozgás nem izgatja. :(
2018. febr. 22. 10:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Dehogy baj.

Kislányom 9,5 hónapos.

9 hónapos korától "kúszik " inkább próbálkozik. Jó kedvű, eszik, alszik (bár nem sokat), de minden rendben vele. 9 kg, lusta picit. Majd utolérik a gyorsabb gyerekeket.

Ne aggódj ez miatt.

2018. febr. 22. 11:53
 12/14 anonim ***** válasza:

nézd az enyém 7 hósan kezdett forogni, 11 hósan még nem ült....utál labdázni, járni is nehezen kezdett, szakembernél voltam vele ott mindent rendben találtak. szintén nyugis mosolygós stb

hozzátenném 8 hósan már 10 állathangott tudott 1 évesen 50 szót ismert és három tagú alany állítmány tárgy szerkezetet alkotott. fél éves korától 1 órát is képes volt egyedül eljátszani logikai ill készségfejlesztő játékokkal, autót rajzolt 1,5 évesen. viszont a mozgással mai napig el van maradva, ügyetlenebb a korosztályánál, mert egész egyszerűen nem érdekli, nem szereti (3,5 éves). Ha a gyermeked másban fejlődik, valósznű arra tartalékolja az energiáit. Ha viszont mindenben el van maradva, érdemes volna elvinned egy felmérésre, de még szerintem várj 2-3 hónapot

2018. febr. 22. 13:32
 13/14 anonim ***** válasza:

A 9 hónapos státuszon kérdezz rá, bár elkésve tényleg nincs a gyerkőc. Rövid idő alatt nagyot tudnak fejlődni. Ahogy más is írta, próbáld izgalmas dolgokkal motiválni. Nálunk a felmosóvödör és a locsolókanna az, amiért sprintelni is képes. (Egyelőre gyorsabb vagyok:d)

Az enyém 8 hónaposan kezdett kúszni (a karácsonyfa nagy motiváció volt), a 9 hós státusz előtt 2-3 alkalommal kutyázott, majd 1 hét múlva úgy mászott, mintha mindig is tudta volna. Pillanatok alatt megtanult felülni (ülni már 7 hónaposan tudott), felállni és bútorok mellett lépkedni. Holnap lesz 10 hónapos és bejárja a lakást.

Nyugi, ez nem verseny:)

2018. febr. 22. 13:48
 14/14 anonim ***** válasza:

Most lesz 9 hós a fiam, két napja kezdett el mászni.Fura mert a lányom ilyen idős korában indult el.

Nem kell siettetni.És főleg nem máshoz hasonlítani.Ez nem verseny.

Én bízom az anyai ösztöneimben, a védőnőmben és az orvosunkban is.Hárman csak észrevennénk ha valami nem stimmel.

2018. febr. 23. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!