Siras aran alvas? Hagynad sirni a gyereked azert, hogy te alhass? Ha igen, max. Mennyi ideig?
Alvastreningezesre gondolok olyan esetben, ha a baba nem tud elaludni, csak ringatva, utana pedig sokszor ebred. HagNad sirni, vagy inkabb lennel zombi, es turned? Ha sirni hagynad, hol vannalad a hatar, mennyi ideig? 5 perc, egy ora, 1 hetig minden nap, stb.!
Hogyan lehet sirnihagyas nelkul tulelni ezt, ha ennyi testkozelt, ringatast igenyel a baba hosszabb idon keresztul, te viszont alig alszol, es segitseg csak neha van, vagy nincs? Akiknel ez van/volt, hogyan csinalta?
4# Az együtt alvás és az igény szerinti szoptatás, együtt. Valószínűleg nem lehet véletlen, ha minden gyereknél bevált, pedig mindenben különböznek. :)
Lassan két éves, bölcsis: lehet esetleg szeparációs szorongás? Azért ébred meg, hogy téged ellenőrizen. Ott vagy-e még? Még mindig felveszed-e ringatni? Ezen az segít a leggyorsabban, ha megadod neki, amit kér. Gyorsan megtanulja, hogy nem kell félni, egyből ugrálsz, és újra át fogja aludni az estét.
Lehet, hogy a nagytestközelség igénye nem elêgül ki napközben. A böliben nem fogják egész nap ringatni a popóját. Ezért este követeli ki a figyelmet, mikor együtt vagytok.
Esetleg adamo hinta? Persze lehet, hogy ezen is túlvagytok már. Vagy ha rajtad alszik? A kisfiam egy hétig így aludt, mikor a K...doki felrántotta a fitymáját, és fájt a pisilés. Este minden pisilésnél sírva megriadt, csak úgy aludt egyáltalán, hogy a hasamon feküdt, keze-lába lelógatva. Nem voltam fitt üde és kipihent, de legalább aludtunk. Egyébként maradt volna a ringatás és a séta. Ő is akkor volt két éves.
Azt lenne jó kitalálni, egyáltalán miért ébred meg. :(
1.Fogadd el,hogy ő ilyen.Ha nem küzdesz ellene sokkal könnyebb lesz.
2.Hordozàs! Életmentő,de komolyan!
3.Idővel javulni fog a helyzet.
#12-es vagyok.
Most làtom,hogy màr 2 éves!
Hàt,akkor a hordozàs nem opció...
Nem láttam, értelmét, mert h ordít, nyilván mi sem alszunk, hisz felüvölt minket is :)
Annyi, hogy napközben nem mindig volt időm sokáig mellette maradni, mikor aludt - nagytesó -, úgyhogy volt kis sírás, mire elaludt. Ott voltam vele, énekeltem, meséltem, ringattam, de mikor a háromévesem meg azért nyafog - aztán bőg -, hogy legózzak vele, akkor persze, hogy mentem.
A kicsi kapott jóéjt puszit, megöleltem és ott hagytam, kissé nyitott ajtónál.
2-3 percig volt, hogy sírt, de aztán elaludt. Ha viszont már 5-10 perc is eltelt és még mindig nem nyugodott, akkor visszamentem és altattam tovább.
Nehéz, de napközben egyedül voltam két - pici és kicsi - gyerekre, én is csak emberből vagyok :)
Nem pont a kérdésedre válaszolok. 2,5 év van a gyerekeim között, a nagy 4 éves, a mai napig velem alszik. A kicsit bár próbáltam altatni, sosem lehetett. Beteszem a kiságyba, puszi, simi és kijövök. Kicsit dumál a plüsseinek aztán alszik. A nagy cumizott, a kicsit próbáltam rászoktatni ugyanúgy, nem tudtam. Ő ujjszopós.
Sírni nem hagytam volna egyiket sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!