Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szülés utáni (szülés miatti)...

Szülés utáni (szülés miatti) depresszió jelentkezhet 9 hónappal a szülés után is? Akinek nehéz szülése volt, az jobban elutasítja a férjét?

Figyelt kérdés
Már 9 hónapos a kisbabánk, de még nem tudtunk igazán szeretkezni, ami az én hibám. Ha a nemi szervemhez ér vagy a mellemhez megrándulok. Nem tudom mi bajom van, egyszerűen nem értem magam. Telnek múlnak a hónapok és csak rosszabb lesz. Még szoptatok, ezért a melleimhez ér, azt sem szeretem. Egy merő görcs lettem... nem tudom elengedni magam, valamitől nagyon félek. Van aki esetleg még így érez?
2010. jún. 8. 09:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon nehéz szülésem volt, az első 3 hónapban szexről szó sem lehetett, egyszerűen valami nagyon távoli dolognak tűnt. Utána lassan rendeződtek a dolgok. De ez egybe esett azzal is, hogy csak 3 hónapig szoptattam, szóval ez is lehet az oka annak, hogy fizikailag vagy agyban sem kívánod a szexet.

De gondolj arra, hogy ebben is "ki lehet jönni a gyakorlatból". Minél hosszabb lesz a szünet, annál nehezebb lesz újra kezdeni. Pedig nagyon jót tesz a lelkednek is!

2010. jún. 8. 10:07
 2/5 anonim ***** válasza:
A szoptatás felszabadit valami hormont ami miatt nem kivánod a szexet!Hidd el javulni fog,probáld magad elengedni.
2010. jún. 8. 10:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen ugyanez, de én már nem is szoptatok... 10 hós a babám... nekem is nehéz szülésem volt, eddig még erre nem is gondoltam, hogy összefügghet...
2010. jún. 8. 10:09
 4/5 anonim ***** válasza:

szia, nekem nehéz szülésem volt, de semmi gondom nincs már a szexszel egy jó ideje (17 hós a babám), még szopik. Nem kívánom igazán, de ha elkezdjük, akkor jó. Viszont nem szeretem, ha a mellemet veszi célba a férjem, sztem egyértelműen a szoptatás miatt zavar, most annak más a felaadata gondolom, meg olyan érzékeny is lett nem jó értelemben. pedig előtte nem volt ellene kifogásom, sőt.

sztem depresszió bármikor jelentkezhet, nem feltátlenül szülés utána, hanem csak olyan "sima". tedd fel magadnak eme kérdéseket: jó otthon lenned a babával? élvezed? vagy sírós, nyűgös általában? tudsz szórakozni néha, kikapcsolódni a babád nélkül, esetleg kettesben a férjeddel? nem vagy túrtelhelt? fizikailag nem vagy túl kimerült, mondjuk ha nem alussza végig az éjszakákat? és még pár efféle kérdést.

de ha mindez rendben van, akkor simán el tudom képzelni, hogy ez egy elhúzódó depi nálad, amit valóban a szülés váltott ki, mert mint írod, 9 hónapja nem tudsz igazán szexben feloldódni, tehát nem új keletű a dolog. akkor viszont lehet hogy szakemberhez fordulnák a helyedben, mert sztem ez magától nem fog megoldódni vagy ha igen,. akkor nem egyhamar.

2010. jún. 8. 11:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Nagyon-nagyon nehéz szülésem volt, komoly sérüléssel, jó pár hónapig szó sem lehetett szexről, én sem kíívánom (10 hós és szoptatom, éjjel is sajnos) és még a heget is érzem, tehát félek is minden alaklommal. Ritkán vagyunk együtt, mert a gyerek mellett nem egyszerű, kimerülök nap végére.

Nem hinném, hogy depresszió, de lehet segítséggel fel lehetne oldani ezt a lelki terhet és kideríteni az okát. Mióta kevesebb a tejem, azóta picivel nagyobb egyébként a libidóm a pár hónappal ezelőttihez képest.

2010. jún. 9. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!