A kisfiam 9 honapos es felall mindenütt! De a labfejenek a belsö oldalara es nem a talpara all! Ez csak a kezdetekben van igy es meg rendezödni alakulni fog?
Lehet, hogy későn válaszolok, de talán még elolvasod!
Ugyan ez a szitu a lányom lábával, 2,5 hete voltunk vele ortopédián. Ő most 8 hónapos, már - sajnos - elég korán, 6-6,5 hósan állt. Eleinte nekem csak az tűnt fel, hogy nagyon kifelé fordítja a lábfejeit, gondoltam, hogy majd lassan megváltozik. Nem lett jobb, így elvittem az orvoshoz. Aztán ott mondta a doki, hogy nem az a baj, hogy kifelé áll a lábfeje, arra van torna, hanem az, hogy szinte a talpélen áll, mint a te picid. Ez attól van, hogy lazák az ízületei, ezt pedig tőlem örökölte. Azt tanácsolta, hogy azonnal vegyünk cipőt, olyat, aminek kemény a sarka, nem lehet összenyomni, márkára mindegy, hogy melyiket választjuk. A lényeg, meg hogy ne engedje kifordulni a lábát. Napi 2*4 órát kell hordanunk, szinte egész nap rajta van.
A kifelé forduló lábfeje most már alakul (ez egyébként nálunk is a hason alvástól van), minden este "csavargatom" a lábikóit, ahogy az orvos mutatta. A "talpéles" probléma még fennáll, de nem is várható, hogy az azonnal javuljon. A cipőt nagyon gyorsan megszokta, úgy mászik vele, mint a villám, meg ügyesen áll is benne. Oldalazva lépeget is, pedig azért merev a talpa (a mezítlábazáshoz képest). Nehéz volt ilyen picit találni, mert 16-os a lába, de csak 17-est tudtunk venni.
Szerintem vidd el azért te is megmutatni egy ortopéd szakorvosnak, meg tudjátok beszélni, hogy milyen módszerre lenne szükség, hogy orvosoljátok ezt a kis problémát, és megnyugszol tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!