Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lázas a lányom. Mit tegyek?

Lázas a lányom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Íme az előzmény:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Most ott tartunk, hogy 38,7°C-re felszaladt, tehát 38,2°C és ez már láz.

Most mi a teendő, eddig még nem volt ilyen. :( Apa most fürdeti én pedig töröm a fejem, hogy mi legyen. Segítsetek légyszi.

2010. jún. 7. 19:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Igen ez már láz,éjjelre adj neki nyugodtan egy germicid kúpot abban fájdalomcsillapító is van,jobb lesz neki is.

Nurofent én csak nappal szoktam,éjjel pedig kúpot.Pár hete volt nálunk is ugyan ez.

2010. jún. 7. 19:58
 2/10 anonim ***** válasza:
fürdés után nézd meg, hogy mi a helyzet, és ha magas, vagy ha 37,5 fölötti hőemelkedése van levonva, akkor adj neki kúpot éjszakára.
2010. jún. 7. 20:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Adj neki nurofent, baja nem lesz. Az én lányom is lázas tegnap óta, mondjuk ő már majdnem 6 éves, ő is ezt kapta egy óra múlva már hőemelkedése sem volt.
2010. jún. 7. 20:04
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat. Akkor adok neki éjszakára lázcsillapítót. Szerintetek kitart a hatása reggelig? Vagy éjszaka ébresszem fel egy lázmérésre? Bár akkor lehet nem tudom visszaaltatni. :(
2010. jún. 7. 20:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Semmiképp ne ébreszd, ha nagyon felmegy a láza, úgyis felébred és sír. Persze néha megtapogathatod, hogy mennyire forró, vagy nem, de ébreszteni én nem szoktam őket...

Lehet, hogy a rágófog, de az is lehet, hogy "begyűjtöttetek" valamit, de majd kiderül a következő napokban.

(A 3 napos láz pl. ilyen vírus: csak láz 3 napig, viszonylag magas, aztán pici piros pöttyök, de nem ijesztgetni akarlak, csak ebből még lehet valami...)

Jobbulást!

2010. jún. 7. 20:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Adtam 1 Germicid kúpot neki az imént. Remélem leviszi a lázát. :(
2010. jún. 7. 20:31
 7/10 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. Figyelgetni fogom. Lehet a tanácsadáson szedtünk össze valamit, most voltunk bent szerdán a rendelőben. De egyébként tényleg semmi más tünete nincs, így szerintem is a rágófoga lesz a bűnös. Most már mintha duzzadtnak, sárgásnak is látnám az ínyét bal oldalon felül. De lehet csak beképzelem. Nagyon megijedtem, mert tényleg nem volt még soha beteg, úgyhogy ez új még nekünk. :(
2010. jún. 7. 20:34
 8/10 anonim ***** válasza:

4. vagyok.

Gratulálok az egészséges babádhoz! Hogy eddig nem lett semmi baja, az nagy szó!

(Le sem írom, mennyi mindenen túl voltunk mi már ennyi idősen, főleg a másodikkal... :o)

2010. jún. 7. 20:40
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. :) Szerencsére még szopizik a lányom, szerintem ezért nem volt még beteg.

Most alszik szegénykém. 20:30kor adtam neki a Germicidet, 21:15kor már "csak" 37,5°C volt a hője. Most tapogatom, de nem érzem melegnek a buksiját. Idő közben szereztem egy cumis lázmérőt is, ezzel is megnéztem és 37°C-ot mutat. Bár nem tudom, hogy ez pontosan mér-e.

Köszönöm szépen a segítséget minden válaszolónak! :)

2010. jún. 7. 23:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Ma reggelre már csak 36,5°C volt a hője, az előbbi mérés alapján pedig 36,9°C. Nem tudom mi lehetett ez a tegnapi láz. Létezik, hogy a fogától csak 1 napig lázas?
2010. jún. 8. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!