Hogy lehet hogy van aki baba mellett alig alszik, más meg baba mellett érettségit tesz le, tanul?
Új szakmát tanultam a GYED alatt, hogy utána jobb munkát kapjak, amit kicsi gyerek mellett is lehet csinálni. Levelezőn.
Szombatonként apa volt a gyerekkel kettőig, háromig. Hétköznap meg tanultam a gyerek mellett. Ugyanolyan szívesen hallgatta, ahogy a fuvarparitásokat éneklem neki, mint a mókuskát. :)
Ha már egyszer úgyse alszunk, akár tanulhatok is.
Szerintem az a titka, hogy be kell tudni illeszteni ezeket a napirendbe. Van, aki akkor tanul, ha délben alszik a kicsi. Vagy amíg apa elviszi egy órára sétálni. Nekem akkor volt a legkönnyebb, ha nem feküdtem vissza a hajnali etetés után, 5 és 7 között a kicsi garantáltan aludt. Könnyebb volt frissen tanulni, mint délután, mikor már a fejemből se látok ki.
Sok múlik a babán. Vannak nyugodt eszik alszik babák, és vannak 2 emberes hasfájós babák.
Aki meg érettségit tesz le baba mellett, ott a nagyszülők az "igazi szülők", tehát így lehet.
Itt úgy olvastam, hogy dolgozni/tanulni csak az tud a gyerek mellett, aki lepasszolja, vagy aki nem foglalkozik vele, vagy akinek leteszem és ott marad, illetve jó alvó gyereke van. Aki meg leírja, hogy az ő gyereke se szobanövény, és nem is alussza át az éjszakát, mégis megoldja, azt a többi anyuka lepontozza a sárgaföldig.
Szerintem akaraterő és elszántság. Van, akiben több van, van, akiben kevesebb. Én az igény szerint szoptatott, baromi anyás kislányom mellett dolgoztam otthonról pár hetes kora óta (vállalkozó vagyok), még 2,5 évesen is egyszer legalább felkel éjszaka, de kicsinek extrém szar alvó volt, az átlag 6-7 kelés volt, de volt óránként meg félóránként is rosszabb időszakokban. De csináltam a melót, mert kellett, az összes ügyfelemet elveszítettem volna, ha nem dolgozom évekig. Kva fáradt voltam, sokat éjszakáztam, és még éjjel is félbe voltam szakítva ugye, mert nem aludt a kisasszony. Most is ez van amúgy, nem adtam bölcsibe, csak mióta nem szopik, heti 1x be tudok menni az irodába, mikor az apja szabadnapos, illetve apa szabadnapjain az is működik, hogy ő viszi a napot, én dolgozom. De még így is sok az éjszakázás, csak már legalább nem szakít félbe 328x a gyerek. Szóval nem mondom, hogy jó móka, mert rohadtul nem az, de ha akarod, akkor megoldható nem mintababa mellett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!