Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti adnátok ezeket a neveket a...

Ti adnátok ezeket a neveket a lányotoknak?

Figyelt kérdés
Adolfina, Allegra, Áldáska, Amaja, Amarant, Aminta, Ánfissza, Csöre, Kisanna, Nilüfer, Ora, Pompónia, Skolasztika, Színes, Szofianna, Szixtin, Teobolinda, Tikva, Zöldike, Zizi, Toszka, Lencsi, Levízia, Lolita

2018. febr. 12. 19:52
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

#16: Az Avarkával megleptél, pedig az A kezdőbetűs neveket teljesen végignéztem, de ez nem rémlett:D A Pintyőke mondjuk még annyira nem is rossz szerintem, bár nem adnám, az biztos, de előbb, mint mondjuk egy Nilüfert:D

#18: igen, a Csörét én is olvastam, hogy az Erzsébet becézése, de akkor is az Árvácska jut róla eszembe, és emiatt nagyon negatív hangzású nekem.

#19: pedig van, ami nem modern név, vagy "régi gyökerekkel" rendelkezik:)

#20: amúgy a Lolita kellemes hangzású, csak a többség valószínűleg tényleg a könyvre/filmre asszociálna. De a lolita egy japán divatirányzat is például, az is eszembe jut róla. De a Dolores is adható, mint Dolóresz :D A kettő párosítva azért elég durva lenne ilyen szempontból... XY Dolóresz Lolita / Lolita Dolóresz.

Nektek is ment a zöld kéz:)

2018. febr. 13. 20:24
 22/28 anonim ***** válasza:
Ööö... Nem. Kisanna ismerősöm van, de akkor sem. A Szofianna nekem már túl erőltetett, a Lencsi meg Lenke legyen, becézve. A többit még véletlenül sem.
2018. febr. 14. 12:45
 23/28 anonim ***** válasza:
amúgy,a Dolóreszról jut eszembe, hogy volt egy Dolli (így, simán) évfolyamtársam az egyetemen.
2018. febr. 14. 20:37
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Az Adolfina tetszik, csak nem annyira ari emberhez kötöm; viszont meg becézve a delfin angolos változata miatt, ami hasonlít, lehetne Delfi, meg Dina, meg Delfa, meg Delfus:)

Na jó, szóval tehát az Adolfina hangzásra tetszik, de kötődés miatt nem adnám

Allegra; volt az a mese, az Allegra ablaka, azt nem szerettem, de amúgy meg majdnem olyan ez a név magyar gyereknek adva, mintha allergiáról lenne szó

Áldáska: Ez ilyen nagyon becenév-hatású, az ilyeneket nem szeretem. Ezekből pl a Bianka, Aranka tetszik, de csomó ilyen becenév-hatású meg nem. Ezen pedig nagyon érződik, hogy becézve van; meg nemtom, számomra ez a szó nem való névnek.

Amaja - Jujj, ilyen nevű csaj a Fekete tó internátusban volt:) Abban a sorozatban; szerintem nagyon szép név; magyar gyereknek adva elsőre még fura lehet, egzotikus, de szerintem teljesen megszokható, szóval ez szerintem teljesen adható, jó név.

Aminta: Minek a mintája ezt egyértelműen nem adnám, viszont ami tetszik és hasonlít rá: Amina, Amira, Alinda, ezek tök szépek; szóval ezt a mintázatosat hagynám.

Ánfissza ez kiejtve tök szép, csak leírva kicsit fura, érdekes; de szerintem ha csak a kiejtést nézzük, azt vesszük akkor teljesen vállalható, és jó név. Csak leírva néz ki furán, de számomra nagyon kellemes. Mondjuk az tény, hogy kicsit kirívóan különleges, de attól még szerintem szép, jó név; nekem ez tetszik.

Csöre: Hát ez nem név, ez mi ez? Szerintem ez madárnak a csőre, vagy valami vízvezeték, ilyen ereszcsőre vonatkozik , csak elírták; bocsi , ha valakit megbántottam, de ez totál nem úgy néz ki, mint valami név, nekem inkább valami tárgyra hasonlít. Pl egy csörgő, amit rázni lehet. Meg még a csörögefánkra is asszociálok, amit még nem láttam, csak hallottam, hogy van olyan, de egyébként ez a Csöre egyértelműen úgy hangzik, mint valami tárgy, én nem is tudom, hogy gondolhatta ezt valaki névnek, hogyan gondolhatta ezt ki.

Kisanna - Ne kicsinyítsük már, egyszer amúgy is felnő, az Anna név miért nem volt nekik szép? Általában passzolni szokott minden vezetéknévhez; ez már ilyen agyonkicsinyítgetett; az Anna önmagában viszont gyönyörű.

Nilüfer: Ez valami óriási küklopszra, valami mitológiai lényre hasonlít. Ez se ember, ez inkább talán valami állat/félállat, vagy asszerű féleség; valami legendás nagy vizi lény pl, mitologikus bálna, vagy Lochnesi szörnyhöz hasonló, akár kentaurszerű, vagy ilyesmi. Esetleg egy földönkívüli fajnak a neve.

Ora- Rita Ora jut róla eszembe, meg a Pufóka kalandjaiban ez a lánynak a neve; kicsit fura, de amúgy kellemes hangzású, énszerintem magyar névnek is elmegy; de amúgy nehogy gúnyolják, hogy picit hasonlít az orálhoz, de amúgy nagyon kellemes hangzású számomra ez a név, és teljesen elfogadható magyar névnek is, szóval amúgy önmagában nagyon jó név; lehet, hogy az orál miatt nem adnám, de pl ha a férjem nagyon akarná, és amúgy nekem is pl tetszik, de valahogy , hát nemtom, tényleg meg kéne oldani, hogy ne piszkálják érte, de ha mondjuk azt mondaná, hogy külföldi, meg akkor egyből mindig mindenki külföldre asszociálna, és ilyesmivel eszébe sem jutna viccelődni. Hát, nem tudom. Hangzásra amúgy tényleg mindenesetre nagyon kellemes, leírva is szép. De valszeg talán inkább hajlanék arra, hogy nem adnám, amit ennyire egyértelműen adja magát, hogy ki lehet forgatni.

Pompónia - Ez valami bábfigurára emlékeztet. Valódi embernek nem lehet ez a neve; inkább mesehős, bocsi. Tényleg, és a Pomponról miért nevez el bárki gyereket? A sapkáján lévő pomponról? Vagy esetleg látta a Pom pom meséit? De hát ott a Pompom egyértelműen fiú. Na mindegy, szóval ez a Pompónia-név mesefigurának való, szal sorry.

Skolasztika - Ez úgy hangzik, mint valami élettelen tudományág. Szóval maga egy tudományág, egy fogalom, amiben önmagában nincs élet. Valami iskolai tudomány, az iskola is egy taszító jelenség, ez a név pedig mindentől elvonatkoztatva is középszerű.

Színes - Na ez se név. Ez csak egy sima jelző, amit leírt valaki nagybetűvel. Igazából megmosolyognám, és kicsit viccesnek találnám, ha meghallanám, hogy valaki ezen mutatkozik be. De közben lehet, hogy picit sajnálnám is, hogy miért nem jobb neve van. De legalább nem valami betegség a neve. Itt egy kicsi pozitívum az ürömben:)

Szofianna -Ez szerintem tök jó, ez nekem nagyon tetszik, nagyon kellemes, lágy; teljesen jó kimondani is, leírva is gyönyörű; szerintem ez tök jó.

Szixtin - Hát ez azt sugallja, hogy a szülei felelőtlenek voltak , 16 évesen összehozták őt:) Számnevet nem adnék neki, még névnek sem hangzik, szerintem ez teljesen gagyi, és ez is csak valami önmagában élettelen dolgot jelent, takar szerintem. Szóval tök szomorú, hogy valaki így élettelennek tekinti a gyerekét. Vagy esetleg 16. gyerek a családban, és azért, hogy megjegyezzék? De akkor is béna, hát akkor előveszik a születési papírokat, és megnézik. Ha maguktól mindig elfelejtenék; nem kell ennek a gyereknek a nevében sem benne lenni. Vagy pl a nagyi 1916-ban született? De az a nagyi!!!! És csak egy születési száma, ez még mindig továbbra is élettelen, szóval tök szomorú

Teobolinda - Teo bolondja? Nem, egyértelműen nem adnám. Teolinda verzióban még szép is lenne, vagy Teodóra, de így ilyen Teobolinda, hát ez nem a legjobb név.

Tikva- Erről bocsi, de valami kis vérszívű bogárra asszociálok. Vagy mesefigurára. De ez se semmilyen szinten nem embernek való név. Vagy pl kirágta a szú a deszkát, és ott most van egy lyuk, egy tikva. Én pl ilyesmire használnám ezt a szót a hangulata alapján.

Zöldike- Ez nem név, ez valami növény, vagy állat. Valami indás növény, vagy hal, vagy bogár. Ez se való embernek, ráadásul ez is túl becenév-hatású.

Zizi- Zizzent-e aki ezt a nevet adná jó szívvel a gyerekének? Még ha a cukorkát is szereti, ez is teljesen becenév-hatású; nem is név, ez is inkább ilyen tulajdonság, mintha azt adná keresztnévnek, hogy Kövér. Ráadásul hiányzik belőle valami, mint pl Zita, vagy a Noának a Noémi; szóval mintha nem lenne, hiányozna, lemaradt volna a vége, minthogyha nem is teljes név lenne. És még annak is rossz teljesen. Nem komolyan vehető az a szülő, aki ezt a nevet adja a gyerekének.

Toszka - nekem erről toszásju t eszembe; másodlagosan pedig Toszkána, amit nem ismerek, de amúgy az lehet tehát, hogy jó hely. De nemtom, fülke-piszka, fogpiszkáló, meg ez is nagyon ilyen beceneves, mindemellett színtelen , és szürke. Ez se tűnik névnek, ráadásul olyan egyhangú, unalmas is. Rossz. Ez is túl becenév-hatású is még. Meg mondjuk a toszka a kabátra lehetne egy szinoníma, ami önmagában szintén üres; megintcsak élettelennek lenne a gyerek tekintve. Egy tárgynak.

Lencsi: Icipici lencsilány... Hát ez is ilyen becenév, és szintén nem komolyan vehető a szülő, valami babázós korban ragadt; n em nőtt föl teljesen, és biztos volt egy lencsibabája, egy játékbaba, amit nagyon szeretett; és most meg lehet, hogy a gyerekét képzeli lencsibabának, a játékszerének ráadásul. Énszerintem ez teljesen rossz lehet ezt a nevet adni /kapni. Meg ez is túl becenév hatású, de a Lenkét pl amire hasonlít, azt se adnám, azt se találom szépnek. Ilyen öreges névnek a becézése-szerű szóval az már duplán nemannyira jó.

Levízia- Hasonlít arra, mintha levizelné egy viziló szegényt. Szóval nem adnám:$

Lolita - Ez valami olyan öltözködési stílus , ami nem feltétlenül tetszetős, ezért sem adnám, meg ez is túl becenév-hatású, meg olyan cukiskodó, hogy "Ő az én kicsi lányom", bele se gondol a szülő, hogy egyszer majd felnőtt lesz az a gyerek. Szóval nem adnám ezt sem; de önmagában a Lola pl szerintem teljesen viselhető vállalható, meg hangzásra és leírva is nagyon tetszik.

2018. febr. 14. 21:26
 25/28 A kérdező kommentje:

Hű, 24, nagyon szépen köszönöm ezt a szép, részletes magyarázatot, tényleg:)

Amit megemlítenék:

A Szofiannáról nekem valamiért egy cigarettamárka jut eszembe, pedig soha nem dohányoztam, azért írtam ki, de eddig akinek mondtam, senkinek nem jutott még eszébe, szóval ez tényleg az én agymenésem lehet.

Csöre: régen az Erzsébet beceneve volt, illetve az Árvácskában is így hívták (azt hiszem a legelső) nevelőszülei Árvácskát.

Skolasztika: igen, ez egy filozófiai ág, viszont Wikipédia szerint a középkorban népszerű név volt, még egy itáliai szent is van, Szent Skolasztika.

Szixtin: ezen szerintem meg fogsz lepődni. Semmi köze az angol tizenhathoz, hanem a Szixtusz férfinév francia eredetű női párja:)

(Az Amarantot amúgy kihagytad, véletlenül?)

Megint ment mindenkinek a zöld, köszönöm:)

(Amúgy 23, erről eszembe jutott, hogy a szomszéd kutyáját hívták Dollinak:D)

2018. febr. 14. 21:56
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Én Szerbiában élek, s itt már évtizedek óta adják a Milkát xp a tikva pedig szerbül tököt jelent xp

A felsoroltakból ha muszájna választani akkor Amaja, Aminta, Szofianna ami még elmegy.

2018. febr. 14. 22:57
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

A zöldike egy madár, ha jól tudom.

Pompónia az Aranygyűrű című pöttyös /csíkos könyvben volt a főszereplő lány, (akinek Polla volt a neve) anyukája.

Római arisztokrata asszony.

2018. febr. 14. 23:47
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Ha valasztani kellene egyet, akkor a Nilufert valasztanam. Jo na, biztos sok torok sorozatot neztem. A Lolita meg nem rossz.

2018. márc. 15. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!