Ti adnátok ezeket a neveket a lányotoknak?
Ha ezek közül kellene választanom, névtelen lenne a gyerekem! Egyik rosszabb, mint a másik! Amit embernek el tudok képzelni, lehetőleg nem Magyarországon: Adolfina, Amaja, Teobolinda, Tikva, Levízia. Hogy milyen országban? Azt nem tudom.
Szofianna még országon belül vállalható, vannak ettől meredekebbek.
Lolita, Csöre, Zöldike, Zizi: max becenévként vagy állat nevének.
A Lolita név hallattán örömlány jut az eszembe. Volt régen egy szappanopera (Perla vagy valami ilyesmi, ó A szerelem ösvényei) abban hívták így a csajt, akinek az volt a foglalkozása. A többit sehogy sem tudom elképzelni.
Köszönöm nektek is a választ, ment a "Zöldike":)
Igen, az Allegráról nekem is az allergia elleni gyógyszer jutott eszembe, mikor megláttam. Mikor utána néztem a jelentésének, azt találtam, hogy az allegro zenei kifejezésből ered, és ezért a jelentése vidám, élénk. Így már azért pozitívabb hangzású, de továbbra se tudnám elképzelni egy keresztnévként, maximum Olaszországban.
Zizi :) 4-5 évesen kaptam egy gyönyörű szép csecsemő játékbabát, az ő neve volt ez.
Egyiket sem adnám.
Mai gyöngyszem, amit találtam: Milka :)
"A Kamilla magyaros beceneve; azonos egy bibliai névvel, melynek jelentése: tanácsadónő, királynő."
Most őszintén, ki az, akinek nem a csoki jut eszébe róla?
nekem a Lencsi meg a Zizi még tetszene is, de csak becenévként. alapban nem szeretem, ha becenév a teljes név. tehát adnék, mondjuk, Zitát, és akkor lehetne Zizi a beceneve.
a Lolita is tetszik, Humbert Humbert ellenére is - és egyébként is, azt a Lolitát Doloresnek hívták..a Lolita a beceneve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!