Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti adnátok ezeket a neveket a...

Ti adnátok ezeket a neveket a lányotoknak?

Figyelt kérdés
Adolfina, Allegra, Áldáska, Amaja, Amarant, Aminta, Ánfissza, Csöre, Kisanna, Nilüfer, Ora, Pompónia, Skolasztika, Színes, Szofianna, Szixtin, Teobolinda, Tikva, Zöldike, Zizi, Toszka, Lencsi, Levízia, Lolita

2018. febr. 12. 19:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
86%
Az Allegra nem egy gyógyszer? Én amúgy ezek közül csak a Szofiannát adnám maximum. A többi hogy is mondjam, minden csak nem név.
2018. febr. 12. 21:50
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezek közül kellene választanom, névtelen lenne a gyerekem! Egyik rosszabb, mint a másik! Amit embernek el tudok képzelni, lehetőleg nem Magyarországon: Adolfina, Amaja, Teobolinda, Tikva, Levízia. Hogy milyen országban? Azt nem tudom.

Szofianna még országon belül vállalható, vannak ettől meredekebbek.

Lolita, Csöre, Zöldike, Zizi: max becenévként vagy állat nevének.

A Lolita név hallattán örömlány jut az eszembe. Volt régen egy szappanopera (Perla vagy valami ilyesmi, ó A szerelem ösvényei) abban hívták így a csajt, akinek az volt a foglalkozása. A többit sehogy sem tudom elképzelni.

2018. febr. 12. 21:57
 13/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is a választ, ment a "Zöldike":)

Igen, az Allegráról nekem is az allergia elleni gyógyszer jutott eszembe, mikor megláttam. Mikor utána néztem a jelentésének, azt találtam, hogy az allegro zenei kifejezésből ered, és ezért a jelentése vidám, élénk. Így már azért pozitívabb hangzású, de továbbra se tudnám elképzelni egy keresztnévként, maximum Olaszországban.

2018. febr. 13. 05:28
 14/28 anonim ***** válasza:

Zizi :) 4-5 évesen kaptam egy gyönyörű szép csecsemő játékbabát, az ő neve volt ez.

Egyiket sem adnám.

2018. febr. 13. 09:14
 15/28 A kérdező kommentje:

Mai gyöngyszem, amit találtam: Milka :)

"A Kamilla magyaros beceneve; azonos egy bibliai névvel, melynek jelentése: tanácsadónő, királynő."

Most őszintén, ki az, akinek nem a csoki jut eszébe róla?

2018. febr. 13. 15:36
 16/28 anonim ***** válasza:
Én is tudok ilyen gyöngyszemet. Avarka, Zseni, Sugárka, Pintyőke, Gunda...
2018. febr. 13. 17:12
 17/28 anonim ***** válasza:
Egyiket sem adnám.
2018. febr. 13. 18:02
 18/28 anonim válasza:
Csöre igen. Az Erzsébet egyfajta becézése volt régen, ezek szerint már anyakönyvezhető. A többit nem (Levízia: csak rossz értelmű asszociáció jut eszembe, ld. "levizel", Lolita: a regény után tuti nem adnám, nehogy megtalálja vmi Humbert Humbert..).
2018. febr. 13. 19:41
 19/28 anonim ***** válasza:
Nem adnám őket, nem esnek az én ízlésvilágomba. Nekem a hagyományosabb nevek tetszenek, néhány modernebb név is tetszik, ezek viszont túl modernek, nyakatekertek a számomra
2018. febr. 13. 19:58
 20/28 anonim ***** válasza:

nekem a Lencsi meg a Zizi még tetszene is, de csak becenévként. alapban nem szeretem, ha becenév a teljes név. tehát adnék, mondjuk, Zitát, és akkor lehetne Zizi a beceneve.

a Lolita is tetszik, Humbert Humbert ellenére is - és egyébként is, azt a Lolitát Doloresnek hívták..a Lolita a beceneve.

2018. febr. 13. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!