Mekkora volt a gyereked amikor elkezdett totyogni, meg amikor kompozni kezdett? És hányás cipővel kezdtetek bent a lakásban hogy ne a hideg kövön mászkáljon?
Én sem akartam kompot, de anyósóm "meglepett" minket eggyel. Szerencsére a gyerek utálta :D
AZ első kinnti cipője 19-es volt, benntre bőrtalpú zoknit kapott, de ezt már akkor is használtuk amikor még kapaszkodva lépegetett. Kényelmes, mert mászni is tudott benne, de ha felállt akkor a padlón sem csúszott.
Én is ódzkodtam a komptól, mióta van (ajándékba kaptuk mi is), megváltozott a véleményem. Természetesen nem fél napra, vagy órákra kell beletenni. 5-10 perceket van benne naponta, elbabrál egy kicsit a zenélő-csörgő vackokkal rajta. Közben vagy ül, és tologatom, vagy ő lépeget.
Mondhat bárki amit akar, de az én gyerekem először abban állt a lábára, úgy jött rá, hogy ő ezt is tud(hat)ja. Egy hétig ott próbálgatta, aztán merte szabadon is csinálni. Mostanában kezdett benne lépegetni, és utána kívül kapaszkodva lépegetni.
Egyszóval szerintem nem ördögtől való. Sőt.
A kérdésre a válasz, nem jár otthon cipőben, zoknit adok rá. Nálatok mindenütt kő van? Nincs szőnyeg? Én a kőre nem engedem, csak a parkettára, szőnyegre, játszószőnyegre. Mondjuk a miénk nem csúszós.
Hagyjuk már ezt a "jövőben igenis kárt okoznak neki" mantrát... 35 éve is voltak ilyen hasonló sz.rságok, akkor azt is járókának hívták, vagy lehet rosszul emlékszem a nevére. Nekem is volt. Nem lett a világon semmi bajom tőle, itt vagyok, képes vagyok normálisan járni, gyerekkoromban is képes voltam, nem vittek 120 orvoshoz, sőt egyhez sem, és annyira nem lett lúdtalpam, hogy ránéztek a zoknimra és azt mondták le se vegyem, így is látszik, hogy szép íves.
Most már azért kíváncsi vagyok mi ez a nagy betiltás, rá is fogok keresni. Valószínű olyan mint az a Mekis film, hogy beteg lett a csávó a kajájuktól. Na ja, nem mondta senki, hogy 0-24-ben azt zabálja. A kompot sem kell éjjel nappal nyomatni.
puhatalpút vegyél neki bentre, az jó, mintha mezítláb/zokniban lenne.
a komp kifejezetten ártalmas lehet.
A kisfiam 11 hósan tette meg az első önálló lépéseit, mire betöltötte az 1 évet, teljesen önjáró lett. de bentre csak zoknit használtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!