Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora volt a gyereked...

Mekkora volt a gyereked amikor elkezdett totyogni, meg amikor kompozni kezdett? És hányás cipővel kezdtetek bent a lakásban hogy ne a hideg kövön mászkáljon?

Figyelt kérdés

2018. febr. 9. 21:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem csak ugy elozheted meg a kompvasarlast, ha eloallsz azzal, hogy inkabb mit vegyenek. Hinta bentre? Hintalo? Szerintem tok folosleges husvetra nagy ajandekot, pontosabban ajandekot adni, de ha a kedves mama eroskodik...
2018. febr. 9. 23:09
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Én sem akartam kompot, de anyósóm "meglepett" minket eggyel. Szerencsére a gyerek utálta :D

AZ első kinnti cipője 19-es volt, benntre bőrtalpú zoknit kapott, de ezt már akkor is használtuk amikor még kapaszkodva lépegetett. Kényelmes, mert mászni is tudott benne, de ha felállt akkor a padlón sem csúszott.

2018. febr. 10. 07:29
 13/19 anonim ***** válasza:
27%

Én is ódzkodtam a komptól, mióta van (ajándékba kaptuk mi is), megváltozott a véleményem. Természetesen nem fél napra, vagy órákra kell beletenni. 5-10 perceket van benne naponta, elbabrál egy kicsit a zenélő-csörgő vackokkal rajta. Közben vagy ül, és tologatom, vagy ő lépeget.

Mondhat bárki amit akar, de az én gyerekem először abban állt a lábára, úgy jött rá, hogy ő ezt is tud(hat)ja. Egy hétig ott próbálgatta, aztán merte szabadon is csinálni. Mostanában kezdett benne lépegetni, és utána kívül kapaszkodva lépegetni.

Egyszóval szerintem nem ördögtől való. Sőt.

A kérdésre a válasz, nem jár otthon cipőben, zoknit adok rá. Nálatok mindenütt kő van? Nincs szőnyeg? Én a kőre nem engedem, csak a parkettára, szőnyegre, játszószőnyegre. Mondjuk a miénk nem csúszós.

2018. febr. 10. 10:33
 14/19 anonim ***** válasza:
43%
Attól, hogy anyós kompot vesz, nektek nem kötelező használni. A komp gátolja az agy mozgásért felelős területeinek a fejlődését, épeszű ember soha de soha nem teszi bele a gyerekét.
2018. febr. 10. 19:51
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
(Akkor is gátolja, ha itt egyesek azt írják, hogy mennyit segített a gyereknek. Pont az a baj, hogy nem maga jön rá, hogy hogyan kell talpra állni és ezzel a jövőben sajnos igenis kárt okoznak neki. Ez biológiai tény, nem vélemény. Nem véletlenül van betiltva egyes országokban.)
2018. febr. 10. 19:53
 16/19 anonim ***** válasza:
15%

Hagyjuk már ezt a "jövőben igenis kárt okoznak neki" mantrát... 35 éve is voltak ilyen hasonló sz.rságok, akkor azt is járókának hívták, vagy lehet rosszul emlékszem a nevére. Nekem is volt. Nem lett a világon semmi bajom tőle, itt vagyok, képes vagyok normálisan járni, gyerekkoromban is képes voltam, nem vittek 120 orvoshoz, sőt egyhez sem, és annyira nem lett lúdtalpam, hogy ránéztek a zoknimra és azt mondták le se vegyem, így is látszik, hogy szép íves.

Most már azért kíváncsi vagyok mi ez a nagy betiltás, rá is fogok keresni. Valószínű olyan mint az a Mekis film, hogy beteg lett a csávó a kajájuktól. Na ja, nem mondta senki, hogy 0-24-ben azt zabálja. A kompot sem kell éjjel nappal nyomatni.

2018. febr. 10. 21:26
 17/19 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó, nem a mozgással lesz probléma. Tanulási nehézségekhez vezetHET, főleg, ha mondjuk azért nem mászik a gyerek, mert a kompban állni is lehet stb. A mi babakorunkban nagy divat volt ugyebár, a férjem és én is kompoztatva voltunk (a legjobb szándékkal, akkor nem tudták, hogy nem jó). Egyikünk se kúszott vagy mászott, rögtön álltunk és jártunk. Persze akkor erre marha büszke volt mindenki, de ma már tudjuk, hogy ha kimarad a mászás, az okozhat diszlexiát, és egyéb hasonló problémákat. Nekem semmi bajom, de a férjem tényleg diszlexiás, nyilván tud olvasni, de marha lassan olvas, és nagyon le is fárasztja, nem is szerette soha (mondjuk így nem csoda).
2018. febr. 10. 22:13
 18/19 anonim ***** válasza:

puhatalpút vegyél neki bentre, az jó, mintha mezítláb/zokniban lenne.

a komp kifejezetten ártalmas lehet.

A kisfiam 11 hósan tette meg az első önálló lépéseit, mire betöltötte az 1 évet, teljesen önjáró lett. de bentre csak zoknit használtunk.

2018. febr. 12. 11:06
 19/19 anonim ***** válasza:
53%
12 hónaposan kezdte el, itthonra csak húzok plusz még egy tapadós zoknit neki, kintre pedig majd akkor kap amikor már tényleg rendesen megy. Kompot nem használunk, bárki akart venni inkább mást kértünk helyette. Nekem mondhatja akárki hogy régen is volt meg nem lett senkinek baja stb... Hány olyan felnőtt van akinek gerinc vagy derék fájdalma van.. Én is ültem kompban és én is küzdök ilyen jellegű problémákkal. Ezek nem akkor jönnek elő hanem évekkel később, ezért is gondolják sokan hogy nem okoz kárt. A tanulási nehézség is később jön ki, persze nem törvényszerű... De sokszor ilyenkor kimarad nekik a mászás mert rajonnek hogy ők így is tudnak állni, a mászás pedig nagyon fontos agyi tevékenységeket indít be.
2018. febr. 12. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!