Másfél évesem csak tápszert eszik egész nap, mellé pár falat valamit. Éjjel is ébred általában, akkor is csak tápszerrel alszik vissza, mit tegyek?
sajnos a tápszerben van valami ami "függővé" teszi a kölköt. Kényelmes, ellustul a szervezete, nem rág... nem jó.
"És ha nem adok neki, akkor nem eszik mást."
Akkor kimarad egy étkezés, nem fog éhen veszni, ne engedj, a következőben már fog enni mást - együtt üljetek asztalhoz és "svédasztalszerűen kínáló tálból vegyetek, ne foglalkozzatok vele KIVÁLT NE AZZAL, MIT ESZIK miért nem eszik, derűsen beszélgessetek és jóízűen egyetek - ő is fog venni.
Te neveled, ne ő határozza meg mit-hogyan.
Örülök, hogy orvos megvizsgálta és nincs semmi baja.
Kösz a lepontozást, amiért segíteni szerettem volna, hogy neveld a gyermeked - de nem érdekel, vigye tovább a nyúl a puskát. Viszontlátásra.
Tényleg semmit nem fogad el? Se gyümölcsöt, se zöldséget, se egy kiflicsücsköt vagy egy kekszet?
Nekünk is másfél évesünk van, reggel és este junior tejitalt iszik, de napközben nagyon igényli a változatos kajákat.
Nem is tudom mit tennék, ha nem akarna mást enni tápszeren kívül.. talán azt kellene megpróbálni, hogy főzöl valami olyan zöldséget amit korábban szeretett, sütőtök, brokkoli, vagy hasonló, és amikor finom puha akkor leszűröd róla a vizet és egy kis tápszerrel kikeverve kínálnád. Ha ezt elfogadná akkor fokozatosan egyre kevesebb tápszerrel keverném.
Szerintem adjál neki akkor tápszert. De mellette tényleg próbálj ki mindenfélét, kéri-e. Az enyém pl. 2 hétig sonkás kiflin és tápszeren élt. Közben talán 3-szor megevett egy reszelt almát.
Lehet nem jó a gyomra. A biogaia-t szedjük mi is. Éheztetni nem szabad egy ilyen kicsi gyereket. Valami táplálék kell neki, ha tápszer, akkor az, de egyen. Ha nincs baja, akkor majd abbahagyja idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!