1 hetes kisabam allandoan szopizna, ez normális?
Nyugodtan szoptasd igény szerint, ahogy mondták, attól lesz tejed. Ettől NEM fog fájni a hasa, sőt, szoptatási tanácsadó javasolta a hasfájós babával kínlódó barátnőmnek, hogy többször szoptassa, és bejött, mert nem evett egyszerre akkora mennyiséget, ami megterhelte a gyomrát. Olyan, hogy nem elég tápláló tej, híg tej, vizes tej, NEM létezik. És nem is azért van állandóan cicin, mert kevés neki, hanem mert ez ösztön, egyrészt, hogy beállítsa a mennyiséget, másrészt, mert most bújt ki a hasadból, nagyon igényli a testkontaktust.
Az időre szoptatást felejtsd el, a nők nagy része azzal apasztja el saját magának a tejet, hogy időre szoptat, és az órát nézi a gyerek igénye helyett. A mell nem kap elég ingert,így a tej apadni kezd.
Ha fontos a szoptatás, és tényleg akarod, akkor igény szerint, sokszor. Tudom, hogy ez nem könnyű, de ettől lesz elég tejed. Ja, a fejés ne tévesszen meg, egyrészt a baba többet szív le, mint a mellszívó, másrészt, nem mindenki tud fejni. A barátnőm sose tudott 10-20 millinél többet, a fia mégis 8 hónapos koráig anyatejen élt (előtte nem volt hajlandó lenyelni semmi kaját), elég jó súlyban is volt.
Nem a levegőbe beszélek, így csináltam én is, 2 évig szoptattam, 6 hónapig kizárólag. Nekem is mondták, hogy dehát 3 óránként kéne, biztos kevés, biztos híg a tej stb, de utánajártam a dolgoknak hiteles forrásból, nem hallgattam a környezetemre, és jól tettem.
Normális.
Sokan mondják, hogy nem az, régen tényleg szokás volt a 3 óránkénti etetés, ha nem órára eszik biztos nincs tej, rossz a tej, beteg, stb.
Pedig egy ilyen pici babánál normális, nem csak eszik hanem megnyugszik, elalszik. Ha fejlődik, nő a súlya, akkor minden ok.
Egy idő után majd ügyesebb lesz és más is fogja érdekelni nem csak a cici, később lesznek még fejlődési ugrások amikor sokat fog szopizni, ilyenkor se a tej fogy, hanem a baba nő és több tejet akar, így tovább szopizik - amivel nő a termelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!